Főoldal Filmek A Marvel Studios már megerősített alkotásai az 5. fázisból – 1. rész
Filmek

A Marvel Studios már megerősített alkotásai az 5. fázisból – 1. rész

Nagyjából kőbe vésték a Marvel Moziverzum 4. fázis alkotásait, de hogy a Marvel Studios milyen filmekkel és sorozatokkal készül az 5. fázisra? Ezeket szedtük most listába.

519
Marvel Studios

Nagyjából kőbe vésték a Marvel Moziverzum 4. fázis alkotásait, de hogy a Marvel Studios milyen filmekkel és sorozatokkal készül az 5. fázisra? Ezeket szedtük most listába.

A Bosszúállók: Végjáték elhozta az Infinity Saga grandiózus fináléját, de a valójában csak a nyáron bemutatott Pókember: Idegenben jelentette az elmúlt tíz év lezárását. Ezek után nyilvánvaló, hogy új fejezet kezdődik a Marvel Moziverzum számára, amiről már nyáron a San Diego-i Comic-Conon esett szó. Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke a Hall H teremben bejelentette, hogy a következő két évben mely filmek és Disney+ sorozatok kerülnek bemutatásra, és már kaptunk kikacsintást az 5. fázisra.

A Marvel Studios egy maroknyi alkotást már megerősített, de egyre valószínűbb, hogy sokkal nagyobb durranásra készülnek az 5. fázisban, hiszen itt debütálnak majd az X-Menek, a Fantasztikus Négyes és a már bejelentett új Penge-filmet is ebben a szakaszban készítik el. És akkor még nem beszéltünk a D23 Expón bejelentett új Disney+ sorozatokról sem, melyek szintén fontos szerepet kapnak.

Az első részben azokat a filmeket és sorozatokat szedtük listába, amiket már megerősítettek

Fantasztikus Négyes

Fantasztikus Négyes

A Fantasztikus Négyes neve már az idei Comi-Conon említésre került. A Marvel Studios már dolgozik a karakterek bemutatásán, csak azt már nem sikerült kihúzni a csapatból, hogy történetesen meddig kell rájuk várni. Állítólag rögtön az 5. fázis elején mutatják majd a be őket, azaz valamikor 2022-ben. Sokáig nem fogják húzni, hiszen a franchise olyan gonoszokat jelent az univerzumra nézve, mint Annihilus, Galactus és Doctor Doom.

Marvel Kapitány 2.

Marvel Kapitány

A Brie Larson vezette Marvel Moziverzum első női önálló szuperhősfilmje, a Marvel Kapitány annyira nagy sikernek örvendett, hogy a stúdió berendelte belőle a folytatást. Kevin Feige már év elején utalt egy második részre, nyáron pedig San Diegoban megerősítette, hogy jön a Marvel Kapitány 2. Az első rész után a karakter lelépett az univerzumba, majd a Bosszúállók: Végjátékban visszatért a Földre, de nem tudjuk, hogy mi történt ez idő alatt, vajon a Kree és Skrull háború még mindig dúl? Ezek lehetnek a következő rész központi témái.

Az X-Menek

X-Men

Feige csak „mutánsok” címszó alatt hivatkozott az X-Menekre, miközben a Marvel Studios társigazgatója, Victoria Alonso egyenesen elavultnak nevezte az X-Menek kifejezést. Az X-Men franchise kudarcba fulladt a 20th Century Fox kezében, így érthető, hogy a Disney miért ragaszkodik a mutánsok elnevezésre, szeretnék meghúzni a határvonalat a Fox és a Marvel Studios alkotásai között. Alighanem új szereplőválogatást írnak ki az eddig ismert karakterekre is. Taron Egerton már is be is jelentkezett Rozsomák szerepére?

Fekete Párduc 2.

Fekete Párduc

A Fekete Párduc második részét még augusztus végén, a D23 Expón jelentette be a Marvel, amire visszatér Ryan Coogler rendező. A filmről nem osztottak meg konkrétumokat, nem is lett volna miről, hiszen a direktor előtt még csak most kezd körvonalazódni a történet. Pletykák szerint Namor lesz a film gonosztevője. A filmet 2022. május 6-án fogják bemutatni, vagyis T’Challa történetfolytatása indíthatja az 5. fázist.

Penge

Penge

Mahershala Ali megformálásában Penge is csatlakozik a Marvel Moziverzumhoz – tudtuk meg a San Diego-i Comic-Conon. Részleteket itt sem osztottak meg a rajongókkal, sok a kérdőjel a projekt neve mellett, és abban sem lehetünk biztosak, hogy a filmvásznon debütál Penge, lehet hogy a Disney+ streamingszolgáltató egyik sorozatáról van szó, de az sincs kijelentve, hogy az 5. fázisban bemutatkozik. Lehet, hogy később.

A galaxis őrzői vol. 3.

A galaxis őrzői

Miután Alan Horn megbocsátott James Gunn-nak, újra rivaldafénybe kerültek a Galaxis Őrzői. A tervek szerint jövő év elején kezdődött volna a forgatás, de Gunn kirúgása miatt rövid időre parkolópályára került a projekt. A filmet valamikor az 5. fázisban fogják bemutatni, mely sztorija a Thor: Szerelem és mennydörgés után fog játszódni, és habár a forgatókönyvet Gunn már leszállította a stúdiónak, még nem vésték kőbe, akár új szkriptet is kaphat a film. A rendező szerint a filmben Mordály hangsúlyosabb szerepet kap, és egy karakter halálára is utalt a napokban.

Pókember 3.

Pókember

Nyár végén másról sem lehetett olvasni, mint hogy a Sony Pictures és a Marvel Studios összerúgta a port a Pókember filmes jogai miatt. Sokáig úgy tűnt, hogy a Sony bezárta a barátságos és közkedvelt Marvel karakter előtt az ajtót, de Tom Hollandnek köszönhetően a stúdiók elásták a csatabárdot, megegyeztek a folytatásról. A Pókember 3. premierét 2021. július 16-ára tűzték ki, vagyis még a 4. fázisban viszontlátjuk Peter Parkert, akinek identitása lelepleződött a Pókember: Idegenben stáblista végi jelenetében.

Ms. Marvel

Kamala Khan Ms Marvel

A D23 Expón jelentették be, hogy a Marvel képregények első női muszlin szuperhőse sorozat formájában csatlakozik a Marvel Moziverzumhoz. Azóta már kiderült, hogy Ms. Marvel nagyon fontos szerepet játszik a jövőben, mert Kamala Khan segítségével olyan kudarcba fulladt tévésorozatok szereplőit készülnek feléleszteni, mint a The Inhumans, de mint az elmúlt hetekben kiderült, a jövő májusban érkező Marvel’s Avengers videojátékban is játszható karakter lesz. A forgatást 2020-ban kezdik, de a bemutatóra 2022-ig várnunk kell.

She-Hulk

She-Hulk

A sorozatot szintén a D23 Expón jelentették be, azóta pedig több rajongói teória is napvilágot látott róla. Rajongók a Pókember: Idegenben stáblista végi jelenete után úgy gondolják, hogy Peter Parker Jennifer Walters ügyvéd segítségét kéri majd, hogy tisztázza nevét miután a Hírharsona leleplezte őt. Hivatalos forgatókönyvet még nem kaptunk a She-Hulk-sorozathoz, nehéz megmondani, hogy mi fog történni, még akár Hulk is csatlakozhat a sorozathoz, de pletykák szerint Ross tábornok és lánya, Betty is visszatér a 2008-as A hihetetlen Hulkból.

Holdlovag

Holdlovag

A sok bejelentés mellett, a Holdlovag-sorozatot is a D23 Expón jelentették be, de ez minden, amit eddig tudunk róla. Sem a főszereplőt, sem a premierét nem árulták el, de pletykák szerint egy Zac Efron-kaliberű színészt keresnek a főszerepre, ami azt jelenti, hogy a Marvel hű marad a karakter eredetéhez – zsidó származású karaktert egy zsidó színész kelt majd életre a streamingszolgálatón.

Ezek lettek volna az eddig megerősített Marvel-filmek és sorozatok az 5. fázisra. Hamarosan jövünk a második résszel, melyben a nem hivatalos, pletykált alkotásokról esik szó.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események