Wide Screen
Image default
BRÉKING Filmek

Pókember elhagyja a Marvel Moziverzumot miután a Marvel Studios és a Sony nem tudott megállapodni a pénzről

Dermesztő hírt kaptunk, miszerint Kevin Feige többé már nem a Pókember producere, így Peter Parker kiszáll a Marvel Moziverzumból.

A Deadline megerősítette, hogy a Marvel Studios lemondott Pókemberről, így a jövőben semmilyen kreatív tanácsokkal nem segítik a Sony Pictures munkáját, s mindezt azok után, hogy múlt héten a Pókember: Idegenben lett a Sony mindenkori legsikeresebb mozifilmje. A jelentés szerint színfalak mögött már hónapok óta megy a vita a pénzjutalomról, és bár a Disney szeretett volna jobb egyességre jutni a Sonyval, de csaknem tudtak megegyezni.

Eddig két Pókember-filmet készítettek Jon Watts rendezővel és az ifjú Tom Holland színésszel, de amennyiben igazak a mostani hírek, akkor Kevin Feige a jövőben már nem fogja támogatni a munkát, a Sonynak saját kútfőből kell folytatnia a sikertörténetet. A bökkenő ezzel csak annyi, kétszer sem sikerült a barátságos és közkedvelt Pókembert megszerettetniük a rajongókkal.

A Disney szerette volna újratárgyalni a következő Pókember-film finanszírozását, és számukra kedvezőbb 50-50%-os elosztással folytatni, ami a Pókverzum más alkotásaira is vonatkozott volna, sőt, még abban is támogatták volna a stúdiót, hogy idővel Venomot is behozzák a Marvel Moziverzumba, ez azonban nem tetszett a Sony új vezetőjének – Amy Pascal év végén távozik a Sonytól.

A Sony azonban nem volt hajlandó kompromisszumra, egyszerűen nem kíván osztozkodni a milliókon. Ezek után a Sony azzal állt elő, hogy a jelenlegi szerződést úgy módosítsák, hogy a befolyt pénzösszeg 5%-kát kapja a Marvel Studios, erre azonban a Disney nemet mondott. A Sony érezhetően vérszemet kapott a Venom és a Pókember: Idegenben sikere után, talán joggal gondolhatják azt, hogy nincs szükségük Kevin Feige útmutatására, de nem hiába fulladt kudarcba Sam Raimi-féle Pókember-trilógia és A csodálatos Pókember próbálkozás.

Pókember

Még több a témában...

Kiszivárgott a Zsivány Egyes legújabb előzetese a SWCE-ről

A Fox kukázza a Sötét Főnix és az Új Mutánsok filmeket?

Kévés Bence Mihály

A Bad Boys 3 rendezője készíti az Uncharted-film szkriptjét

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább