x
Filmek

Megismerhettük Neill Blomkamp elkaszált Alien-filmjének néhány ötletét

A rendező visszanyúlt volna az eredeti film hőseihez.

Megismerhettük Neill Blomkamp elkaszált Alien-filmjének néhány ötletét
  • Publisheddecember 16, 2019

A rendező visszanyúlt volna az eredeti film hőseihez.

Még 2017-ben került nyilvánosságra Neill Blomkamp filmjének néhány concept artja, és a történet néhány részlete. Bár Ridley Scott filmjét rengeteg elismerés érte, a harmadik epizódtól kezdődően a franchise alkotásait igen vegyesen fogadta a közönség. Kiderült azonban, hogy a Blomkamp által tervezett ötödik rész megváltoztatta volna a történet néhány elemét, illetve az időrendet.

Az Alien 3 talán levitatottabb részlete volt Hicks tizedes, és Newt korai halála, a rajongók pedig túlságosan is szerették ezeket a karaktereket. Blomkamp filmje valószínűleg legalább az egyik karaktert visszahozta volna. Ráadásul, minden bizonnyal egy idősebb Ripley is megjelent volna az alkotás során. A munkacím Alien: Awakening (Ébredés) volt. Ezt a produkciót végül a Scott által tető alá hozott Alien: Covenant váltotta fel.

Alien

Mi mindenesetre izgatottan várjuk, hogy mi vár még ránk ezen franchise-on belül. Sigourney Weaver mindenesetre már kifejette, hogy nyitott a folytatásra, aki állítása szerint a District 9 rendezője csodálatos forgatókönyvet írtmég ha ez ellentmondásba is ütközik Scott szavával -, méltó búcsút vettünk volt karaktere Ripley hadnagytól. De mások is kifejezték már lelkesedésüket Blomkamp tervei iránt, James Cameron, A bolygó neve: a Halál rendezője egyenesen addig ment, hogy a Disney kezébe került jogok miatt kampányolni fog a filmért.

Neil Blomkamp az Alien 5. tervei után a Robotzsaru folytatásán dolgozott, de ütemezési gond miatt az sem jött be neki.

Written By
Vigh Martin

Fiatal korom ellenére régóta a mozgókép nagy szerelmese vagyok, de itt leginkább a sorozatok képzik rajongásom tárgyát.