Főoldal Filmek A Skywalker kora bemutatója után 5 évvel választ kaptunk, mit jelent Rey sárga fénykardja
Filmek

A Skywalker kora bemutatója után 5 évvel választ kaptunk, mit jelent Rey sárga fénykardja

Rey sárga fénykardja után hamarosan több színben is láthatjuk a Jedik fegyverét.

1.6k
Star Wars: Skywalker kora
Forrás: Star Wars

Öt évvel a Star Wars: Skywalker kora bemutatója után végre választ kaptunk arra, hogy mit is jelent valójában a sárga fénykard. A folytatástrilógia végén Rey eltemette a Skywalker-kardokat Tatuin homokjában, majd aztán kiderült, hogy időközben saját fénykardot épített. Nagy meglepetésre Rey fénykardja nem a megszokott színben világított, hanem sárgába borult, amit korábban nem láttunk még.

A jelenet azóta is heves vitát vált ki a rajongók körében, hogy mit jelent Rey fénykardjának színe. Itt szögeznénk le, hogy nem Rey volt az egyetlen Jedi, aki sárga fénykardot forgatott, ugyanis a jövő hónapban érkező Az akolitus című sorozatban Charlie Barnett által játszott Jedi szintén sárga fénykardot használ. A Total Filmnek adott interjújában megerősítette a színész, hogy sárga fénykardot hord, és még a jelentőségét is elmagyarázta, mit jelent ez.

Van egy sárga fénykardom. Először nagyon szerettem volna egy lilát. Eredetileg egy másik színt kaptam, de nem mondhatom meg, hogy milyen színűt, mert az egy másik karakterhez kapcsolódik… Aztán elvették azt, és adtak egy sárgát, és először azt gondoltam: ‘Mi van? Alig láttam sárgát használni. Mi ez?!’ De azt hiszem, a sárga az egyensúlyt, a kettősséget jelképezi, egy olyan személyt, aki ugyanúgy kapcsolódik az Erőhöz, mint a saját fizikai világhoz.

Charlie Barnett

A sárga fénykardnak lehet mélyebb jelentése is. A Star Wars-történetben a sárga fénykardokat jellemzően a templomőrök használták; Charlie Barnett karakterét, Yord Fandart a Köztársaság fénykorának egyik őrzőjeként írták le, ami egybevág a korábban tanultakkal. Ez logikus lenne, hiszen Rey is ehhez hasonló szerepet tölt be a jövőben, ő építi majd újjá a Jedi Rendet az egyik készülő mozifilmben.

Konkrét részleteket még nem árultak el a filmről, de arról beszélnek, hogy Rey egy “hatalmas Jedi-mester” lesz, aki saját akadémiát vezet, hogy kinevelje a következő nemzedék jedilovagjait. A Lucasfilm terve az most, hogy a folytatástrilógia után 15 évvel játszódó film mellett érkezni fog Jon Favreau rendező nagyjátékfilmje a The Mandalorian & Grogu címmel, amely A Mandalóri folytatása lesz. Ezt követi majd James Mangold filmje a Jedik születéséről 2027-ben, és végül Dave Filoni Új Köztársaságról szóló filmje, mely 2028-ban kerülhet bemutatásra.

Star Wars: Skywalker kora
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

9 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...