x
Filmek

James Cameron azon dolgozik, hogy Neill Blomkamp Alien-filmje elkészüljön

James Cameron a közelmúltban utalt rá, hogy minden erejével azon lesz, hogy Neill Blomkamp Alien koncepciója megvalósuljon.

James Cameron azon dolgozik, hogy Neill Blomkamp Alien-filmje elkészüljön
  • Publishedfebruár 10, 2019

James Cameron a közelmúltban utalt rá, hogy minden erejével azon lesz, hogy Neill Blomkamp Alien koncepciója megvalósuljon.

James Cameron többször is beszólt az Alien franchisenak és Ridley Scott rendezőnek, hogy szerinte nem jó irányba tart a filmszéria, ami végső soron beigazolódni látszik az Alien: Covenant bukása után, hiszen a film sem a rajongókat, sem a kritikusokat nem győzte meg, így érthető módon a 20th Century Fox jegelte az Alien: Awakening című folytatást, ami egy karnyújtásnyira lett volna A nyolcadik utas: a Halál című klasszikustól.

[penci_related_posts dis_pview=”yes” dis_pdate=”no” title=”Még több a témában…” background=”” border=”” thumbright=”yes” number=”4″ style=”list” align=”none” withids=”” displayby=”tag” orderby=”rand”]

James Cameron 1986-ban kipróbálta magát a franchise rendezői székében, ugyanis az ő műve A bolygó neve: a Halál, de azóta magára hagyta a szériát, s más alkotásokban kereste a lehetőségeket. Legutóbb éppen az Alita: a harc angyala produktumba mélyült el, s adta nevét, de mint tudjuk, a háttérben nagy erővel dolgozik az Avatar franchise következő két részét.

Az Alita: a harc angyala vörös szőnyeges bemutatón Cameron Robert Rodriguez rendezővel mutatkozott, ahol az IGN munkatársa a másik nagy projektjéről is faggatta, a Terminátor 6-ról, ugyanakkor felmerült a kérdés, mit tervez Tim Miller közös munkája után, esetleg Neill Blomkampot felhívja az Alien franchise miatt.

Dolgozom rajta.

Mint ismert, Blomkamp hosszú éveken át dolgozott az Alien folytatásán, azonban Ridley Scott keresztbe tett az ifjú titánnak, és a Foxtól nem kapott zöld lámpát a projekt. Holott Sigourney Weaver is benne lett volna, ő egyenesen nagyszerűnek gondolta a folytatást, a történetben méltó befejezést kapott volna Ripley hadnagy. Annak ellenére is, hogy Scott szerint a projekt teljesen halott, a rajongók továbbra is kitartanak Blomkamp terve mellett, de úgy tűnik, nincs minden veszve, mert időközben a Disney felvásárolta a Foxot és James Cameron is lát benne potenciát.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.