x
Close


Közelgő események

Filmek

Ridley Scott: Az Alien 5-nek soha nem készült el a forgatókönyve

Már mi sem tudjuk, hogy mi igaz és mi nem Neill Blomkap Alien 5-filmjéből, ellentmondásos hírek tucatjával találkozhattunk már a médiában.

Ridley Scott: Az Alien 5-nek soha nem készült el a forgatókönyve
  • Publishedáprilis 30, 2017

Már mi sem tudjuk, hogy mi igaz és mi nem Neill Blomkap Alien 5-filmjéből, ellentmondásos hírek tucatjával találkozhattunk már a médiában.

Az Alien franchise megteremtője, Ridley Scott a napokban világossá tette, hogy valószínűleg soha sem láthatjuk majd Neill Blomkamp által elképzelt, és megálmodott Alien 5-öt, mely méltó befejezése lett volna Sigourney Weaver karakterének, Ripley hadnagynak.

A District 9, a Chappie és az Elysium – Zárt világ rendezője korábban elmondta, hogy Alien-filmje semmisnek tekintette volna a harmadik és negyedik részeket, és ott folytatódott volna a történet, ahol A bolygó neve: Halál befejeződött, ergo visszatért volna Hicks (Michael Biehn) tizedes és Newt (Carrie Henn) is. A film egyben Ripley történetének lezárása is lett volna, főszerepben pedig az időközben felnőtt Newt láttuk volna.

Mindazonáltal nagyon úgy tűnik, hogy Blomkamp tervei megrekedtek miután Scott bejelentette a Prometheus folytatását, az Alien: Covenantot. Ha adunk Ridley Scott szavára, és miért ne tennénk, akkor elképzelhetetlennek tartja, hogy elkészüljön az Alien 5. Az Allocine készített interjút a rendezővel, ahol a következőket mondta el:

Nem hiszem, hogy valaha is elkészül a film. A forgatókönyv soha sem készült el. Pusztán csak egy ötlet volt, amit egy tucat papírra vittek. Producerként részt kellett vennem benne, ám nem mentünk tovább, mert a Fox úgy döntött, hogy nem akarják elkészíteni. Amennyire én tudom ekkor már kész volt a Prometheus és már javában dolgoztam a Covenanton.

Valahogy erre számítani lehetett, hogy ha egyszer Scott visszatér franchisehoz, akkor másnak nem enged teret, ugyanakkor a stúdiót is meg lehet érteni, hiszen Blomkamp rendezői készsége sem konstans. Voltak kiemelkedő filmjei, mint például a District 9, de például a Chappie-től is hasonlókat vártak, és csúfos leszereplés lett a vége, arról meg nem is beszélve, hogy Scott az elmúlt hónapban jelentette be, hogy már elkészült egy újabb Alien-film szkriptjével, s azonfelül további három másik Alient fog készíteni.

Az Alien: Covenant hazai bemutatója 2017. május 18-án lesz.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.