Főoldal Filmek A Gladiátor 2. eredeti költségvetése jelentősen megnőtt
Filmek

A Gladiátor 2. eredeti költségvetése jelentősen megnőtt

Sok tényező hátráltatta a forgatást, ettől pedig szépen megnőtt a Gladiátor 2. büdzséje.

292
Gladiator

Ridley Scott legendás Gladiátorának folytatása komoly izgalmakat és vitákat váltott ki a rajongók és a szórakoztatóipari körökben egyaránt. Források szerint a film eredeti 165 millió dolláros költségvetése közel 310 millió dollárra nőtt, ami az eredeti büdzsé majdnem dupláját jelenti.

A kihívásokkal teli gyártási út során – többek között forgatási balesetekkel, állatkínzással kapcsolatos vádakkal és most a legújabb jelentések szerint felduzzasztott költségvetéssel – a Gladiátor 2. várakozását csak a létjogosultságával kapcsolatos aggodalmakkal lehet összemérni. 2023 júniusában egy félresikerült kaszkadőrmutatvány következtében a stáb négy tagja került kórházba.

Az ezt követő hónapban a PETA állatvédő szervezet kritizálta a produkciót, aggodalmát fejezve ki amiatt, hogy a forgatás során hogyan bántak a lovakkal és a majmokkal. Mindazonáltal a produkcióval kapcsolatban álló bennfentesek vitatták ezeket a vádakat, hogy a Humane Society a helyszínen volt a forgatás alatt, mivel ők biztosították az állatok jólétét – írja a The Hollywood Reporter.

A gyártás nehézségeit tovább súlyosbították a 2023 júliusában kezdődő, az egész iparágra kiterjedő sztrájkok, és ezek jelentős pénzügyi kiadással jártak. Jelentések szerint a leállás hetente mintegy 600 000 dollárjába fájt a stúdiónak. A nagy hollywoodi sztrájkok után Scott decemberben folytatta a forgatást, és a színészek sztrájkja alatt sem állt meg, akkor ugyanis a tömegjeleneteket forgatták Máltán a színészek nélkül.

A kihívások ellenére a film vizuálisan lélegzetelállító és érzelmileg intenzív folytatása lesz az epikus történetnek. A folytatás fejlesztése 2001 óta függőben volt. Az eredeti főhősről, Maximusról Lucius Verusra kerül a fókusz, Lucilla fiára és Commodus unokaöccsére. A Volt egyszer egy nyár című filmből ismert Paul Mescal által alakított Lucius felnőtt királyi családtagként tűnik fel, aki éveket töltött elszigeteltségben, elszakadva nemesi származásától. A történet körülbelül 15 évvel az eredeti film után játszódik, és egy új történetszállal folytatódik.

Gladiátor 2. további szereplői: Joseph Quinn, Connie Nielsen, Denzel Washington, May Calamawy, Fred Hechinger, Lior Raz, Derek Jacobi, Peter Mensah és Matt Lucas. A forgatókönyvet írta David Scarpa, és amennyiben nem húzódnak el az egyeztetések és tudják tartani a kitűzött célt, akkor a film 2024. november 22-én kerül a mozikba.

Gladiator
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Paramount
Filmek

CinemaCon: A Paramount Pictures bemutatója

Igazi blockbusterekkel nyitotta a CinemaCon utolsó napját a Paramount Pictures.

Gladiator
BREAKINGFilmek

Megvan a Gladiátor folytatásának hivatalos címe

A címét és a logóját is bejelentették a Gladiátor folytatásának.