Főoldal Előzetesek Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese
Előzetesek

Magyar szinkronnal is észvesztő lett a Joker: Kétszemélyes téboly előzetese

Úrrá lesz az őrület a Joker: Kétszemélyes téboly nagy előzetesében.

405

Joker visszatért, és ezúttal nem lesz egyedül, megtalálta lelki szerelmét az Arkham Elmegyógyintézetben. A Joker: Kétszemélyes téboly első hivatalos előzetesét április elején mutatták be, amelyben az Oscar-díjas Joaquin Phoenix által alakított Arthur Fleck és Lady Gaga mint Harley Quinn szerepében egy teljesen új zenei kalandba csöppennek, amelytől az ígéretek szerint leesik majd az állunk.

Batman: The Animated Seriesből és más DC-projektekből ismerheted Joker és Harley Quinn csavaros románcát nagy vonalakban, de az első előzetes alapján úgy tűnik, hogy Todd Phillips rendező valami egészen másra készül a karakterek zenés feldolgozásával. Bár musicalként harangozták be a folytatást, Phillips megerősítette egy korábbi interjúban, hogy nem kell aggódni, szó nincs erről.

A trailer azzal nyit, hogy Arthur Fleck (Joaquin Phoenix) még mindig Arkhamban raboskodik, és a jelek alapján az előző filmben történtek miatt fokozott felügyelet alá került. Az elmegyógyintézet magányos, sivár helynek tűnik, ahogy Arthurt fegyveres őrök masírozzák körbe. Arthur szemében azonban felcsillan a remény, amikor a rácsok között megpillantja rabtársát, akit Lady Gaga alakít Harleen Quinzel szerepében.

Néhány felvétel azt sugallja, hogy Arthur végül ismét Gotham utcáin köt ki, de a hangsúly Harley és Arthur találkozásán lesz. Szerelmi kapcsolatuk kibontakozásában fontos szerepet kap a zene. A háztetőkön való keringőzés, az éjszakai klubok címlapjai és a tévéműsorok vezetése mind-mind olyan dolgok, amiket Harley és Joker a DC képregényekben is megcsináltak már. A trailer azonban nem mutatja meg, hogy mi valós és mi fikció Arthur fejében, vagyis ahogy az első részben láttuk, mennyi minden tud lejátszódni egy beteg ember elméjében, ahogy összemosódik a valósággal a képzeletünk.

A Joker öt évvel ezelőtt elképesztő, váratlan és hatalmas sikert aratott, azóta is őrzi a minden idők legnagyobb bevételét hozó korhatáros filmjének járó első helyet. Joaquin Phoenix zseniális volt az egész várost lángba borító őrült bohóc szerepében, a filmet 11 Oscar-díjra jelölték, Phoenix és a zeneszerző Hildu Guðnadóttir meg is kapta a díjat. Most a nagy csapat minden tagja visszatér, és hozzájuk csatlakozik Harley Quinn szerepében Lady Gaga! A két főszereplő mellett szerepet kap Zazie Beetz Sophie Dumond szerepében, valamint Brendan Gleeson, Catherine Keener, Jacob Lofland és Harry Lawtey, de karaktereiket még nem fedték fel.

A DC Studios újdonsült vezetője, James Gunn megerősítette, hogy a közelgő folytatás nem az újjáépített DC Univerzumban játszódik, hanem egy úgynevezett “Elseworlds” projekt lesz, Matt Reeves folyamatban lévő Batman-sorozatával együtt.

A filmet 2024. október 3-án fogják bemutatni a magyar mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Milly Alcock
Filmek

Megvan, mikor láthatjuk Milly Alcock Supergirl-filmjét a mozikban

Kitűzték a Supergirl: Woman of Tomorrow bemutatóját.

Superman
BREAKINGFilmek

James Gunn megmutatta Superman teljes jelmezét

A kép alapján tökéletes Superman lesz David Corenswet.

Megfojtott virágok
Filmek

Zack Snyder és Leonardo DiCaprio tárgyaltak Lex Luthor szerepéről, végül egy jó ötlettel álltak fel

Szerepet nem kapott, de Leonardo DiCaprio ötletét végül Zack Snyder filmre vitte.