Főoldal Filmek A Gladiátor folytatása jóváteszi az első rész „bűnét”
Filmek

A Gladiátor folytatása jóváteszi az első rész „bűnét”

Ősszel kerül mozikba a nagysikerű Gladiátor folytatása.

369
Gladiátor

A Gladiátor volt az új évezred első igazi nagy mozisikere, imádta a közönség és 5 Oscart nyert. A nagy üdvrivalgásból azonban kihallatszottak fanyalgó hangok is, amelyek tulajdonosai a történelmi hűséget kérték számon a produkción. Az ősszel látható folytatás kiköszörüli a csorbát, mert a hírek szerint az új sztori jobban igazodik a megtörtént eseményekhez, és több történelmi személyiség is fontos szerepet kap benne – olvasható a UIP-Duna Film sajtóközleményében.

A cselekmény részleteit még mindig homály burkolja, de azt már lehet tudni, hogy Caracalla császár lesz a főgonosz, akit Joseph Quinn alakít, és az uralkodó mellett megjelennek az ókori Róma közéletének ármánykodó alakjai is. Caracalla nagyon jó választásnak tűnik, mert az ókori birodalom egyik leggonoszabb uralkodója volt, számtalan gaztettet követett el úgy szakmailag, mint emberileg, míg végül – vigyázat, szpojler! – a saját feldühödött katonái ölték meg. A film alkotóinak tehát nem kellett elrugaszkodni a történelmi valóságtól, hiszen Caracalla tényleg elkövette azokat a rémtetteket, amiket a közönség egy valamirevaló főgonosztól elvár.

A ScreenRant a fentiek ellenére bizonyos mértékben szkeptikus Ridley Scott újabb opuszával kapcsolatban, mert a rendező nem arról híres, hogy körömszakadtáig ragaszkodna a történelmi tényekhez. Úgy is lehetne fogalmazni, hogy a drámát fontosabbnak tartja a szikár valóságnál, hiszen ezért járnak az emberek moziba. Scott legutóbb a Napóleon miatt került a rossz diákok padjára, de huszárosan kivágta magát. Amikor felhánytorgatták neki, hogy az austerlitzi csata nem is úgy zajlott, ahogy a filmjében bemutatja, így riposztozott: miért, maga ott volt?

Gladiátor 2. főszerepét a kezdőnek számító Paul Mescal alakítja, a film további szereplői: Joseph Quinn, Connie Nielsen, Denzel Washington, May Calamawy, Fred Hechinger, Lior Raz, Derek Jacobi, Peter Mensah és Matt Lucas. A forgatókönyvet írta David Scarpa.

A Gladiátor II hazai bemutatója 2024. november 21-én lesz kizárólag a mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Paramount
Filmek

CinemaCon: A Paramount Pictures bemutatója

Igazi blockbusterekkel nyitotta a CinemaCon utolsó napját a Paramount Pictures.

Gladiator
BREAKINGFilmek

Megvan a Gladiátor folytatásának hivatalos címe

A címét és a logóját is bejelentették a Gladiátor folytatásának.