Főoldal BREAKING Megvan a Gladiátor folytatásának hivatalos címe
BREAKINGFilmek

Megvan a Gladiátor folytatásának hivatalos címe

A címét és a logóját is bejelentették a Gladiátor folytatásának.

630
Gladiator

A 2000-es év legnagyobb mozisikere volt a Gladiátor, csaknem negyedszázaddal később pedig elkészült a folytatása. A közönség eddig találgatta, mi lesz a Gladiator 2 munkacímen futó projekt hivatalos címe, most azonban vége a bizonytalanságnak. A cím pedig, tadaam: Gladiator II – olvasható a UIP-Duna Film sajtóközleményében.

A szlogen sem óriási meglepetés, mert az első rész egyik jelmondatát emelték át az új opusz számára: „Amit életedben teszel, az örökkévalóságban visszhangzik”. Ezt maga Maximus mondja a film elején, amikor csatába indul katonáival a germánok ellen.

A Gladiator II főhőse Lucius (Paul Mescal), az egykori kisfiú az előző filmből, aki nagyon drukkolt Maximusnak. Visszatér édesanyja, Lucilla is, akit továbbra is Connie Nielsen alakít, Derek Jacobi pedig ismét Bracchus szenátort játssza. Új főszereplő Denzel Washington, aki az előző rész Proximójához (Oliver Reed) hasonló felszabadított gladiátort alakít, és valószínűleg Lucius mentora lesz nem csekély katonai erővel a háta mögött. A film főgonosza Caracalla császár, őt Joseph Quinn kelti életre. Fontos feladat jut Pedro Pascalnak is, de még nem tudni pontosan, kit alakít – a sokoldalú színész kvalitásai alapján lehet gonosz meg pozitív karakter is, annyi biztos, hogy súlya van történetben.

Russell Crowe a Gladiátorral lett A-listás és Oscar-díjas sztár (maga a film 12 jelölést kapott, és Crowe-é mellett még négy szobrot ítéltek oda neki). Crowe korábban cáfolta – amit sokan feltételeztek –, hogy néhány flashback erejéig visszatérne a folytatásban.

A Gladiátor II hazai bemutatójára 2024. november 24-én kerül sor.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

4 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Paramount
Filmek

CinemaCon: A Paramount Pictures bemutatója

Igazi blockbusterekkel nyitotta a CinemaCon utolsó napját a Paramount Pictures.

Gladiátor
Filmek

A Gladiátor folytatása jóváteszi az első rész „bűnét”

Ősszel kerül mozikba a nagysikerű Gladiátor folytatása.