Wide Screen
Image default
Filmek

James Cameron szerint az Alien franchise a legnagyobbat akkor hibázta…

James Cameron is megosztotta gondolatait az Alien-filmekről hétvégén.

Számos film ünnepli fennállása többéves évfordulóját idén, köztük az 1986-os A bolygó neve: a Halál film is harmincéves, mely a franchise egyik legsikeresebb űrlényfilmje volt. James Cameron rendező ennek apropóján osztott meg pár gondolatot. Cameron elárulta, hogy szerinte ott vétették a legnagyobbat, mikor David Fincher kezébe adták az Alien 3-at – még ha barátok is. A sorozat 1979-ben indult el Ridley Scott-tal és A nyolcadik utas: a Halál nevezetű résszel. Látszik, hogy a széria mai napig fennáll, nem halt meg, hiszen pont Ridley Scott rendezi az Alien: Covenant részt, a Prometheus folytatását. Ez egy amolyan átvezető rész lesz a jövő és a múlt között, sok részletet megtudunk a Xenomorph néven megismert idegenekről.

Az újságírók senkit sem kíméltek a helyszínen, mindenki arra volt kíváncsi, hogy a Neill Blomkamp féle Alien 5-tel mi van, mikor érkezik, mit lehet tudni róla. Az idei SDCC-n szinte minden korábbi Alien sztár jelen volt, Michael Beihn (Hicks), Carrie Henn (Newt), Paul Reiser (Burke), Lance Henriksen (Bishop), Bill Paxton (Hudson) és természetesen Sigourney Weaver (Ripley hadnagy) is.

Egy kis történet, körítés: Az 1992-es Alien 3-et egy akkor még feltörekvőben lévő fiatal rendezőre bízták, akit David Finchernek hívnak, de hamar csalódást keltett a rajongókban. James Cameron is úgy gondolja, hogy hatalmas érvágás volt mind a stúdiónak, mind a franchisenek Newt és Hicks halála.

Azt hiszem ez jókora pofon volt a rajongóknak. Mármint David a barátom, egy csodálatos rendező, kétségtelenül ez volt neki az első nagy dobása, és picit a stúdió befolyása alatt volt. Később leesett neki, hogy botrányos forgatókönyvük volt, menet közben átírták, de ez csak rendetlenséget eredményezett. Hatalmas hiba volt! Szóval én biztosan bevontam volna, nem kellett volna azt csinálnunk, mert éreztük, hogy a közönséggel együtt szerettük meg ezeket a karaktereket.

A hónap elején Sigourney Weaver arról beszélt, hogy méltó befejezése lesz Ripley-nek az ötben, de hogy mikor kerül erre sor, nem tudjuk. Továbbra is arra várunk, hogy megtudjunk bármit is az Alien 5-ről. A 20th Century Fox egyelőre nem hajlandó datálni a filmet, várunk az Alien: Convenantra, amit viszont garantált, hogy 2017. augusztus 4-én érkezni fog.

Még több a témában...

Nincs többé a Fox, a Disney átnevezte a 20th Century Fox és a Fox Searchlight Pictures stúdiókat

Kévés Bence Mihály

A Mercedes-Benz futurisztikus autójával együtt hivatalos terveket kaptunk az Avatar folytatásaihoz

Kévés Bence Mihály

James Cameron úgy hiszi, hogy az Avatar folytatása felülmúlja a Végjáték sikerét is

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon