Főoldal Filmek James Cameron szerint az Alien franchise a legnagyobbat akkor hibázta…
Filmek

James Cameron szerint az Alien franchise a legnagyobbat akkor hibázta…

James Cameron is megosztotta gondolatait az Alien-filmekről hétvégén.

164

James Cameron is megosztotta gondolatait az Alien-filmekről hétvégén.

Számos film ünnepli fennállása többéves évfordulóját idén, köztük az 1986-os A bolygó neve: a Halál film is harmincéves, mely a franchise egyik legsikeresebb űrlényfilmje volt. James Cameron rendező ennek apropóján osztott meg pár gondolatot. Cameron elárulta, hogy szerinte ott vétették a legnagyobbat, mikor David Fincher kezébe adták az Alien 3-at – még ha barátok is. A sorozat 1979-ben indult el Ridley Scott-tal és A nyolcadik utas: a Halál nevezetű résszel. Látszik, hogy a széria mai napig fennáll, nem halt meg, hiszen pont Ridley Scott rendezi az Alien: Covenant részt, a Prometheus folytatását. Ez egy amolyan átvezető rész lesz a jövő és a múlt között, sok részletet megtudunk a Xenomorph néven megismert idegenekről.

Az újságírók senkit sem kíméltek a helyszínen, mindenki arra volt kíváncsi, hogy a Neill Blomkamp féle Alien 5-tel mi van, mikor érkezik, mit lehet tudni róla. Az idei SDCC-n szinte minden korábbi Alien sztár jelen volt, Michael Beihn (Hicks), Carrie Henn (Newt), Paul Reiser (Burke), Lance Henriksen (Bishop), Bill Paxton (Hudson) és természetesen Sigourney Weaver (Ripley hadnagy) is.

Egy kis történet, körítés: Az 1992-es Alien 3-et egy akkor még feltörekvőben lévő fiatal rendezőre bízták, akit David Finchernek hívnak, de hamar csalódást keltett a rajongókban. James Cameron is úgy gondolja, hogy hatalmas érvágás volt mind a stúdiónak, mind a franchisenek Newt és Hicks halála.

Azt hiszem ez jókora pofon volt a rajongóknak. Mármint David a barátom, egy csodálatos rendező, kétségtelenül ez volt neki az első nagy dobása, és picit a stúdió befolyása alatt volt. Később leesett neki, hogy botrányos forgatókönyvük volt, menet közben átírták, de ez csak rendetlenséget eredményezett. Hatalmas hiba volt! Szóval én biztosan bevontam volna, nem kellett volna azt csinálnunk, mert éreztük, hogy a közönséggel együtt szerettük meg ezeket a karaktereket.

A hónap elején Sigourney Weaver arról beszélt, hogy méltó befejezése lesz Ripley-nek az ötben, de hogy mikor kerül erre sor, nem tudjuk. Továbbra is arra várunk, hogy megtudjunk bármit is az Alien 5-ről. A 20th Century Fox egyelőre nem hajlandó datálni a filmet, várunk az Alien: Convenantra, amit viszont garantált, hogy 2017. augusztus 4-én érkezni fog.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

%s Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

Godzilla Kong ellen
Filmek

A két Titán találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire poszterén

Godzilla és Kong találkozását láthatjuk a Godzilla x Kong: The New Empire...

Joker: Folie à Deux
Filmek

A Joker: Folie à Deux rendezője új képet osztott meg a szakadó esőben álldogáló Joaquin Phoenix karakteréről

Pontosan egy év múlva mutatják be a mozikban a nagysikerű Joker folytatását.

Az ördögűző: A hívő
Filmek

NYEREMÉNYJÁTÉK: Páros belépőket nyerhettek Az ördögűző: A hívő premier előtti vetítésére

Elsők között nézhetitek meg Christopher Nolan új filmjét, Az ördögűző folytatását.

Mancs Őrjárat: A szuperfilm
Filmek

Box Office: Az Alkotó és a Fűrész X se tudta megszorongatni a Mancs Őrjáratot

A Mancs Őrjárat vitte a hétvégét, egy eredeti sci-fi és egy horror...