Wide Screen
Image default
Filmek

Ridley Scott szerint 14 hónapon belül foroghat az Alien: Covenant folytatása

Még csak a világpremiert tartották meg – melyről a kritikánkat már olvashatjátok is -, de a rendező már a folytatáson töri a fejét.

Még csak a világpremiert tartották meg – melyről a kritikánkat már olvashatjátok is -, de a rendező már a folytatáson töri a fejét.

Jövő hét végéig kell várnunk, hogy a 20th Century Fox stúdió bemutassa az Alien-franchise soron következő darabját, a Covenantot, de Ridley Scott rendező már azon töri a fejét, hogy mikor kezdjen neki a folytatásnak. Korábban elmondta, hogy a fejében még négy Alien-film van, melyből egynek szkriptjét már össze is rakta, és csak az Alien: Covenant sikerén múlik, hogy a stúdió rábólintson.

Az IGN UK beszélgetett Scott-tal, ahol a következőt mondta:

Miközben most itt most beszélünk, már íródik a folytatás forgatókönyve. 14 hónapon belül a film is forogni fog.

A rendező újabb részletet árult el Neill Blomkamp-féle Alien koncepciójáról, amiről sajnos kiderült, hogy halott. Az IGN-nek Scott elárulta, hogy az Awakening címet viselte a mozifilm, s amely a sorozat következő mozijaira utalt volna. (Érdekes, mert Scott korábbi kijelentésében úgy tűnt, mintha ez az ő projektje lenne, de félre értelmeztük azt.)

Neill Blomkamppal Alien-filmet akartak rendezni, ez lett volna az Awakening. Rá is bólintottam, és én lettem volna a producere. Feltéve, ha lehetek. Majd feltettem a kérdést: Miért kell két Alien is [a Blomkamp-féle Alien: Awakening és az Alien: Covenant]? Olyan ez, mintha az ember saját nagylábujját lőné el, aminek semmi értelme.

Végül a Fox nem erőltette a dolgot, ki is vettek a projektből. Mármint úgy értem, szó szerint én voltam, aki elővette ezt, mert csak ott hevert a polcon. Kész voltam, hogy megcsináljuk, de így állunk most.

A világpremierről hozott Alien: Covenant kritikánk már olvasható ITT. A film hazai bemutatója 2017. május 18-án lesz.

Még több a témában...

Ridley Scott megerősítette, hogy új Alien-filmen dolgozik, de nem a Prometheus és a Covenant folytatásán

Kévés Bence Mihály

Szuper előzetest kapott Ridley Scott szeptemberben érkező sorozata

Vigh Martin

Március óta dolgoznak az Alien 5 forgatókönyvén

Vigh Martin

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat