Wide Screen
Image default
Filmek

Ridley Scott szerint 14 hónapon belül foroghat az Alien: Covenant folytatása

Még csak a világpremiert tartották meg – melyről a kritikánkat már olvashatjátok is -, de a rendező már a folytatáson töri a fejét.

Jövő hét végéig kell várnunk, hogy a 20th Century Fox stúdió bemutassa az Alien-franchise soron következő darabját, a Covenantot, de Ridley Scott rendező már azon töri a fejét, hogy mikor kezdjen neki a folytatásnak. Korábban elmondta, hogy a fejében még négy Alien-film van, melyből egynek szkriptjét már össze is rakta, és csak az Alien: Covenant sikerén múlik, hogy a stúdió rábólintson.

Az IGN UK beszélgetett Scott-tal, ahol a következőt mondta:

Miközben most itt most beszélünk, már íródik a folytatás forgatókönyve. 14 hónapon belül a film is forogni fog.

A rendező újabb részletet árult el Neill Blomkamp-féle Alien koncepciójáról, amiről sajnos kiderült, hogy halott. Az IGN-nek Scott elárulta, hogy az Awakening címet viselte a mozifilm, s amely a sorozat következő mozijaira utalt volna. (Érdekes, mert Scott korábbi kijelentésében úgy tűnt, mintha ez az ő projektje lenne, de félre értelmeztük azt.)

Neill Blomkamppal Alien-filmet akartak rendezni, ez lett volna az Awakening. Rá is bólintottam, és én lettem volna a producere. Feltéve, ha lehetek. Majd feltettem a kérdést: Miért kell két Alien is [a Blomkamp-féle Alien: Awakening és az Alien: Covenant]? Olyan ez, mintha az ember saját nagylábujját lőné el, aminek semmi értelme.

Végül a Fox nem erőltette a dolgot, ki is vettek a projektből. Mármint úgy értem, szó szerint én voltam, aki elővette ezt, mert csak ott hevert a polcon. Kész voltam, hogy megcsináljuk, de így állunk most.

A világpremierről hozott Alien: Covenant kritikánk már olvasható ITT. A film hazai bemutatója 2017. május 18-án lesz.

Még több a témában...

Futás! Imádkozz! Búj el! Új Alien: Covenant TV Spotok érkeztek az éjjel!

Kévés Bence Mihály

Ridley Scott a Gladiátor folytatásán dolgozik Peter Craig forgatókönyvíróval

Kévés Bence Mihály

Ridley Scott nyitva hagyta az ajtót Ripley a visszatérésre

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább