x
Filmek

Blomkamp Alien filmje Ripley hadnagy utolsó küldetése lesz

Újabb biztató jelek, hogy az Alien: Covenant után a Neill Blomkamp Alien 5 horrorja érkezik majd a Fox-tól.

Blomkamp Alien filmje Ripley hadnagy utolsó küldetése lesz
  • Publisheddecember 3, 2016

Újabb biztató jelek, hogy az Alien: Covenant után a Neill Blomkamp Alien 5 horrorja érkezik majd a Fox-tól.

Októberben érkezett hír a 20th Century Foxtól, hogy határozatlan időre, de sajnos felfüggesztették Neill Blomkamp Alien 5 filmjét, ugyanis most csak az Alien: Covenantra szeretnénk fókuszálni. Most már, hogy tudjuk, Ridley Scott filmje hónapokkal korábbra – eredeti tervek szerint 2017. augusztus 4-én lett volna a bemutató -, 2017. május 19-re tették át a premiert, a rajongók abban reménykednek, hogy esetleg hallanak híreket az Alien 5-ről is, melyben visszatér Sigourney Weaver karaktere, Ripley. A színésznő a napokban arról számolt be, hogy a folytatásban Ripley története ezzel résszel véget ér, és milyen nagyszerű forgatókönyvet írt Neill Blomkamp:

Remélem, hogy Neill Blomkamppal együtt visszakapjuk a filmet. Csodálatos szkriptet írt a filmhez, és alig várom, hogy lezárjuk Ripley történetét.

A most készített Variety-s interjúban a színésznő megjegyzései tükrözik a korábbi, még júliusi riportban mondottakat, miszerint a történetben szeretett karakterének, Ellen Ripleynek méltó befejezése lesz. A színésznővel készített interjúból azt is megtudtuk, hogy az Alien 5 tisztelegni fog mindenki előtt, aki korábban dolgozott a franchisezal, miközben egy teljesen új irányt is vesz majd fel.

A projektről korábban is pletykálták, hogy az 1986-as A bolygó neve: Halál című horror közvetlen folytatása lesz, és figyelmen kívül hagyja a harmadik és negyedik Alien filmeket, és amelyek egy teljesen új irányt kezdtek követni, de itt fogadkoznak, hogy megéri új ösvényre tévedni. Neill Blomkamp elmondta, azt akarja, hogy az Alien 5 az eredeti Alien és Aliens filmek folytatása legyen az eredeti szereplőkkel, köztük Ripleyvel és Hicks-szel (Michael Biehn). Azt is pletykálják, hogy a cselekmény főszereplője az időközben felnőtté cseperedett Newt (Carrie Henn) lesz, de Bishop-pal (Lance Henriksen) is számolni lehet a folytatásban.

Az IGN külföldi munkatársai nemrég utolérték Lance Henriksent, hogy megvitassák szerepét A holnap legendái sorozatban, de természetesen az Alien 5-ről is faggatták a színészt, aki rengeteg dicsérő szóval írta le Neill Blomkampot, és a rendező forgatókönyvét, valamint pedzegette Bishop esetleges visszatérését is valamilyen formában:

Tudod, készíteni fognak egy másik Alien filmet is, ami onnan folytatódik, ahol a Bolygó neve: Halál véget ért. Nem tudom, hogy benne leszek-e, és ha igen, milyen formában. Blomkamp egy igazán csodálatos rendező, és író is egyben. Van egy olyan érzésem, ha megcsinálja ezt a filmet, akkor valami látványos lenne, és a közönség rajongani fog érte.

Michael Biehn augusztusban arról beszélt, hogy az Alien 5 egészen biztosan meg fog valósulni, és az lenne igazán csak kínos, ha nem engednék, hogy Sigourney Weaver méltóképp búcsúzzon a sorozattól. Biehn az interjúban azt is megerősítette, hogy Blomkamp semmisnek fogja tekinteni David Fincher Alien 3 filmjét, A végső megoldás: Halált, illetve Alien 4: Feltámad a Halál Jean-Pierre Jeunet művét. A 20th Century Fox egyelőre nem adott zöld jelzést az Alien 5-nek, de erre hamarosan sor kerülhet.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.