Főoldal Előzetesek Ütős magyar szinkronos előzetest kapott a Transformers Egy
Előzetesek

Ütős magyar szinkronos előzetest kapott a Transformers Egy

A Transformers Egy előzetese alapján végre láthatunk egy jó filmet a mozikban.

384

Utoljára 1986-ban küldtek egészestés animációs Transformers-filmet a mozikba, így nagy mérföldkő elé nézünk idén a negyven éves évforduló alkalmából. Szeptemberben érkezik a Transformers Egy, mely elmeséli nekünk Optimusz és Megatron eredettörténetét.

Április elején debütált a Transformers Egy animációs film legelső kedvcsinálója. Az előzetes sok pletykát megerősít, s még több csemegével szolgál a rajongóknak. A hivatalos szinopszis szerint egy eredettörténetet kapunk arról, hogyan vált a Transformers-univerzum két legikonikusabb karaktere, Orion Pax és D-16, Optimusszá és Megatronná, majd barátokból ellenségekké.

Az előzetesben megismerjük a fiatal és kíváncsi Orion Paxot (Chris Hemsworth), illetve a kevésbé bizakodó D-16-ot (Brian Tyree Henry) amint létük és céljuk határait feszegetik. Az egyelőre átalakulni képtelen barátokhoz csatlakozik B-127, illetve Elita-1 is, együtt pedig eljutnak a felszínre. A Kibertron Aranykorában járunk, s nemhogy háborút, de még állatokat is mutatnak, illetve leginkább a vicces jelenetek dominálnak. Aztán megjelenik Alpha Trion, aki megajándékozza őket az alakváltás képességével, s a legendáknak ideje megtanulni, mire is képesek, hogy felvegyék a harcot egy új fenyegetéssel.

A történet központi témája tehát az eddigi szivárgásoknak megfelelően Optimusz és Megatron barátsága lesz, az ő eredettörténetük, illetve a háború előtti közvetlen időszak. Optimusz eredeti neve a legtöbb történetben Orion Pax volt mielőtt fővezérré vált. A D-16 megnevezés is valószínűleg ismeretlen az átlagos mozinézőknek, de sok eredettörténetben Megatron ezt a jelzést viseli, még a munkásosztály tagjaként. Némelyikben gladiátori pályára lép, s ott veszi fel a Megatronus nevet, melyet később rövidít le Megatronná. Megatronus eredetileg a tizenhárom fővezér egyike volt, aki több történetben is elbukott (a filmsorozatban ő a Bukott, aki szeretné elszívni napunk energiáját). Alpha Triont, a sorozatnézők vagy képregényfogyasztók szintén jól ismerhetik, de nagyvásznon most először fog teret kapni, s Laurence Fishburne kelti majd életre. Ő egy bölcs, öreg történész, aki több kontinuitásban a tizenhárom eredeti fővezér egyike és Optimusz egyik mentora.  Az eredeti sorozatban ő építette újjá Orion Paxot Optimuszként, és barátnőjét Arielt, Elita-1-ként. Hamár Elita-1, őt Scarlett Johansson kelti életre, míg B-127-et, vagyis Űrdongót Keegan-Michael Key. Nagyobb szerepe lesz még állítólag Őrszem fővezérnek, akit Jon Hamm alakít. Valószínűleg az ő utódja lesz Optimusz, akárcsak az eredeti rajzfilmben. A koncepció egyelőre érezhetően inkább a gyerekeket, s egy új generációt igyekszik majd bevonni, nagy hangsúlyt terelve a humorra.

Az előzetesben felbukkanó fenyegetést egyelőre úgy tűnik, a quintessonok jelentik. Az ő történetük elég sok ponton összefonódott már a transzformerekével, általában több arcuk és személyiségük van, amik folyamatosan váltják egymást. Nagy machinátorok és sok esetben Unicront, a pusztítót szolgálják. Az eredeti lore-ban ők alkották meg a transzformereket, kérdés ezúttal vajon miben mesterkednek. 

Ha a film jól szerepel, akkor trilógiává bővíthetik majd a történetet, ez esetben viszont szintén kérdés, hogy vajon meddig jutnak el most. Egy filmbe besűríteni a két (sőt négy) ikon eredetét, miközben a Kibertront romba döntő háborút is meg kell alapozni kicsit nagy feladatnak tűnik, de az előzetesben egy pillanatra feltűnnek a későbbi formáik is, reméljük nem csupán egy vízióról van szó. A film eredetileg idén nyár közepén jelent volna meg, de eltolták, így bemutatója kis híján megegyezik az első Transformers-mozifilm bemutatójával. A filmet Josh Cooley dirigálja, aki a Toy Story 4-gyel debütált rendezőként, az animációért az ILM felelt. 

Transformers Egy bemutatójára 2024. október 10-én kerül sor a magyar mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...