Főoldal Filmek Megvolt a Gladiátor II tesztvetítése, és mindenki elájult Ridley Scott folytatásától
Filmek

Megvolt a Gladiátor II tesztvetítése, és mindenki elájult Ridley Scott folytatásától

Ridley Scott betalált most a Gladiátor 2. részével?

753
Gladiator

Ridley Scott nem szokott rossz filmeket készíteni, de hosszú évek óta ez az első produkció, amit mesterműnek lehet nevezni – olvasható a UIP-Duna Film sajtóközleményében. Ezen a véleményen vannak azok a kiváltságosok, akik már láthatták a régóta várt Gladiátor II-t, azt a véleményüket sem rejtve véka alá, hogy ismét Oscar-gyanús alkotásról van szó, amely méltó utódja öt aranyszoborral kitüntetett elődjének, a 2000-es Gladiátornak.

A filmet – pontosabban annak 160 perces első változatát – Las Vegasban vetítették le tesztközönségnek. A hatás nem is maradt el, a nézők odáig voltak attól, amit láttak. Az általános vélemény az volt, hogy a 86 éves mester nem távolodott el nagyon a mára klasszikussá vált első résztől, azaz a közönség nagyszabású hollywoodi hőstörténetet kap antik kulisszák között, de lett egy csomó extra feltét: nagyobb összecsapások, emberevő majmok, cápák, rinók, a tetejébe Paul Mescal és Denzel Washington. Russell Crowe sajnálatos módon nem léphet fel, tekintve, hogy karaktere az előző film végén hősi halált halt.

Visszatér viszont Connie Nielsen Lucilla szerepében, méghozzá a szemtanúk szerint olyan parádés alakítással, hogy felkerülhet a legközelebbi Oscar-jelöltek listájára. Denzel Washingtonnak sem kell elbújnia szégyenében, az ő fondorlatos manipulációja a szövevényes cselekmény egyik motorja, és az Oscar-díjas színész kihozza a maximumot a rejtélyesen somolygó karakterből.

Egy korábbi, szigorúan zártkörű vetítés is hasonlóan pozitív eredménnyel ért véget. A hírek szerint a Paramount stúdió fejesei először a fejüket fogták, amikor összeadták, hogy a költségvetés végösszege 310 millió dollár lett, de miután levetítették nekik a filmet, megnyugodtak, hogy mégsem az ablakon hajigálta ezt a sok pénzt Ridley Scott, hanem az utolsó centig minden oda van téve a vászonra.

A Gladiator II hazai bemutatója 2024. november 21-én lesz.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

12 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

CinemaCon Paramount
Filmek

CinemaCon: A Paramount Pictures bemutatója

Igazi blockbusterekkel nyitotta a CinemaCon utolsó napját a Paramount Pictures.

Gladiator
BREAKINGFilmek

Megvan a Gladiátor folytatásának hivatalos címe

A címét és a logóját is bejelentették a Gladiátor folytatásának.

Gladiátor
Filmek

A Gladiátor folytatása jóváteszi az első rész „bűnét”

Ősszel kerül mozikba a nagysikerű Gladiátor folytatása.