Főoldal Filmek Semmit sem tudunk a következő Star Wars-filmről, de a Disney még mindig 2022-ben tervezi bemutatni
Filmek

Semmit sem tudunk a következő Star Wars-filmről, de a Disney még mindig 2022-ben tervezi bemutatni

A Disney még nem tett le arról, hogy a Skywalker sagától független mozifilmet mutasson be, de nagyon sok kérdőjel van a projekt mellett.

662
Star Wars

A Disney még nem tett le arról, hogy a Skywalker sagától független mozifilmet mutasson be, de nagyon sok kérdőjel van a projekt mellett.

Mint azt már tudjuk, hogy a Star Wars: Skywalker kora lezárt egy történetet, de nagyon sok kérdés maradt, hogy mi vár ránk ezután. A stúdió korábban három időpontot is megjelölt, amikor Star Wars-filmet tervez bemutatni, ám hogy miről szólnak majd a filmek, egy trilógiát látunk, vagy önálló filmekről van szó, senki sem tudja.

Tervekből nincs hiány. Legutóbb éppen J.D. Dillard és Matt Owens csatlakozott a Lucasfilmhez egy önálló filmmel, amit talán nem is a mozikban, hanem a Disney+ streamingszolgáltatón fognak bemutatni, vagyis nem kerültünk közelebb a 2022-as mozifilm rejtélyéhez. Valószínűleg a 2019 végén távozó a Trónok harca készítői, D.B. Weiss és David Benioff projektjét tervezték bemutatni két év múlva, de mivel ők inkább a Netflix ajánlatát részesítették előnyben, kénytelenek voltak visszamondani a Lucasfilm projektjét.

A nagyon sok port kavart a Star Wars: Az utolsó Jedik rendezője, Rian Johnson még mindig versenyben van egy új trilógia rendezéséért, bár aligha készül el 2022-re, sőt, ami aggasztóbb, hogy a bejelentés óta sehol sem szerepel Johnson projektje, ellenben a rendező váltig állítja, nem mondtak le róla, keményen dolgozik a háttérben. A 2022-es dátum mellett másik két premiert is előjegyeztek, 2024-ben és 2026-ban is Star Wars-filmet terveznek bemutatni a mozikban, ám ezekről sem tudunk semmit.

A Project Luminious bejelentése előtt sokan abban a hitben voltak, hogy majd leleplezik a következő filmet is, azonban csak könyveket, regényeket és képregényeket jelentettek be a hét közepén, ami egy új korszakot mutat be: az Óköztársaságot. Ám ez még nem jelenti azt, hogy idővel ezekből az új történetekből nem dolgoznak fel filmvásznon is néhányat. Sokkal valószínűbb, hogy a háttérben egy még ősibb korszak van készülőben, hiszen a rajongók évek óta könyörögnek a stúdiónak a Régi Köztársaság megfilmesítéséért, amin pletykák szerint Weiss és Benioff is dolgozott távozásuk előtt. Ezzel kapcsolatban Kathleen Kennedy is elejtett néhány morzsát, de hivatalosan semmit sem erősített meg a stúdió.

Nem szabad elfelejteni, hogy Kevin Feige is szerepet kap a jövőben, egy önálló filmmel bízták meg a Marvel Studios elnökét. A projektet különösen nagy érdeklődéssel figyeljük, hiszen Feige irányítása alatt a valaha volt legnagyobb hollywoodi univerzumot építették, ha valaki ért a történetmeséléshez, akkor az Feige. Azonban kétséges, hogy ezt a filmet látnánk majd két év múlva, hiszen Feige a Fox felvásárlása után rengeteg új projekten dolgozik.

A Disney és a Lucasfilm teljes gőzzel a Disney+ népszerűsítésén ügyködik, a jövőben még nagyobb szerepet kap az új platform. A nagysikerű The Mandalorian második évada ősszel visszatér, készül a Zsivány Egyes előzménysorozata Cassian Andor kapitánnyal a főszerepben, de ezek mellett a Marvel Moziverzum is kiemelt figyelmet fordít a streamingszolgáltatásra.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

ws df4e5958 a919 4fcc af64 20139cad699d 240721 070824
Sorozatok

Ezt érdemes tudni Az akolitus végén felbukkant Darth Plagueis kapcsán

Hallottad-e, hogyan járt a nagy Darth Plagueis, a bölcs?

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus kritika

Így sikerült Az akolitus, az első Star Wars-sorozat, mely maga mögött hagyta...