Főoldal Filmek A Disney tisztába tette a Star Wars idővonalat, hogy mikor játszódnak a filmek és a sorozatok
Filmek

A Disney tisztába tette a Star Wars idővonalat, hogy mikor játszódnak a filmek és a sorozatok

A Star Wars: A klónok háborúja animációs sorozat utolsó, hetedik évada előtt a Disney kiadott egy idővonalat a Star Wars franchise alkotásaihoz.

744
Star Wars

A Star Wars: A klónok háborúja animációs sorozat utolsó, hetedik évada előtt a Disney kiadott egy idővonalat a Star Wars franchise alkotásaihoz.

Február 21-én a Disney+ streamingszolgáltatón bemutatták Dave Filoni nagysikerű a Star Wars: A klónok háborúja animációs sorozat hetedik évadából az első részt, de még mielőtt erre sor került volna, a Disney a hét közepén egy képpel próbálta reprezentálni, hogy időrendben hol helyezkednek el egymáshoz képest a filmek és a sorozatok, amikkel eddig találkozhattak a rajongók.

A mikiegeres cég Twitteren osztotta meg az idővonalat, és a lenti képen jól látható, hogy a sorozat a Star Wars II. rész – A klónok támadása után, de még A Sith-ek bosszúja előtt játszódik. A sort pedig a tavaly bemutatott Skywalker kora zárja.

Dave Filoni korábban elmondta, hogy a terv mindvégig az volt, hogy a sorozat csúcspontját elérje a Galaktikus Háború idején, és hogy a rajongók közkedvelt karakterei, Ahsoka Tano és Rex kapitány hol voltak az olyan döntő események során, mint a Coruscanti háború vagy a 66-os parancs. Filoni arról is mesélt, hogy az utolsó évad egy picit túllép majd A Sith-ek bosszúja eseményein, hogy végül megmutassa, hogy ezeknek a karaktereknek hol ér véget a története.

De az idővonal a The Mandalorian előtt is hasznos lehetett volna, hiszen sokakat összezavartak vele a Star Wars: Skywalker kora bemutatója előtt. A Bébi Yoda megjelenése olyan benyomást keltett sokakban, mintha a történet évszázadokkal a legendás Skywalker sorozat előtt játszódott volna, amikor Yoda mester még gyerek volt. De az is kiderült, hogy a Star Wars: Lázadók néhány évvel az Egy új remény előtt foglal helyet, míg a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet valóban néhány órával a klasszikus trilógia első epizódja előtt, ahogy láttuk a film végén is, amikor Leia hercegnő hajója a Halálcsillag terveivel elmenekül Darth Vader elől.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

ws df4e5958 a919 4fcc af64 20139cad699d 240721 070824
Sorozatok

Ezt érdemes tudni Az akolitus végén felbukkant Darth Plagueis kapcsán

Hallottad-e, hogyan járt a nagy Darth Plagueis, a bölcs?

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus kritika

Így sikerült Az akolitus, az első Star Wars-sorozat, mely maga mögött hagyta...