x
Sorozatok

A klónok háborúja készítője, Dave Filoni tisztázta, hogy Ahsoka életben van-e

A Star Wars: Skywalker kora végén hallani lehetett Ahsokát is, amiből sokan a karakter halálára gondoltak, de Dave Filoni most tisztázta a dolgot.

A klónok háborúja készítője, Dave Filoni tisztázta, hogy Ahsoka életben van-e
  • Publishedfebruár 20, 2020

A Star Wars: Skywalker kora végén hallani lehetett Ahsokát is, amiből sokan a karakter halálára gondoltak, de Dave Filoni most tisztázta a dolgot.

A Star Wars: A klónok háborúja egyik közkedvelt karakteréről van szó, akit Anakin fogadott tanítványának. Sok rajongó örült Ahsokának, mikor A klónok háborúja után feltűnt egy másik, a Lázadók című sorozatban is, ahol legutóbb is látni lehetett Sabine Wren oldalán, miközben próbáltak Ezra Bridger nyomára akadni. Majd sokakat hideg zuhanyként ért a Skywalker kora vége, amikor a sok jedi hang között Ahsoka hangját is hallani lehetett Rey fejében.

Úgy tűnt, hogy a film megerősítette Ahsoka halálát, most azonban A klónok háborúja utolsó évada előtt, a sorozat showrunner pozícióját betöltő Dave Filoni próbálta elmagyarázni a dolgot. Filoni szerint a rajongók mit sem tanulnak.

Csodálkoznom kell a Star Wars rajongókon. Úgy tűnik, hogy filmeket néznek, de nem tanultak a leckékből. A végletekig sokat foglalkoznak a Sith-ek dolgával. Emlékszem amikor a Birodalom visszavágban Luke az Erő segítségével beszélt Leiához. Vader is ezt tette a film végén. Nincs az kőbe vésve, hogy ezek az emberek meghaltak.

Úgy értem, nyilván tisztában vagyunk, hogy néhányan meghaltak. Őszintén szólva, igazából nincs nagy hatással, hogy mit csinálok a karakterrel. Csak úgy gondoltam erre, mint egy vicces dologra. Azt gondoltam, hogy J.J. [Abrams] cselekedete valamennyi Star Wars elemmel és karakterrel nagyszerű volt. Továbbá, hogy nagyszerű dolog lenne, ha az érintett szereplők valahogy részei lehetnének a Star Wars saga ünnepélyes pillanatában. Szóval amikor elértünk a Skywalker kora annak a pontjára, vagy ha valaha újra eljutunk arra a pontra, nem tudom… Én egy másik időrendben vagyok most, és őszintén szóval imádom, ahogy az emberek erről a karakterről csevegnek.

Sokat beszéltek a Lázadók folytatásáról is, ami állítólag még inkább foglalkozott volna Ahsokával, de szintén sokat lehetett olvasni már a The Mandalorian második évadáról, amiben szintén szerepet kaphat Ahsoka. Csak várjuk ki, hogy milyen sorsot szánnak a karakternek. A klónok háborúja utolsó évadát holnap mutatják be a Disney+ streamingszolgáltatón.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.