x
BREAKING Filmek

A Trónok harca készítői már nem dolgoznak az új Star Wars-trilógián

David Benioff és D.B. Weiss, a Trónok harca-sorozat készítői elhagyták a messzi-messzi galaxist, nem készítenek Star Wars-filmet.

A Trónok harca készítői már nem dolgoznak az új Star Wars-trilógián
  • Publishedoktóber 29, 2019

David Benioff és D.B. Weiss, a Trónok harca-sorozat készítői elhagyták a messzi-messzi galaxist, nem készítenek Star Wars-filmet.

Alig mutatták be a The Mandalorian-sorozat második nagy előzetesét, rögtön érkezett a hidegzuhany: David Benioff és D.B. Weiss távoztak a Lucasfilmtől, s ezzel magára hagyták a készülő új trilógiát. A Trónok harca készítőinek sorsáról nem először hallunk már, ugyanis a kultsorozat 8. évadát ért negatív rajongói vélemények kapcsán már felhozták, hogy talán a Lucasfilm nem nézi jó szemmel a dolgot, majd később már olyat is olvashattunk, hogy talán nem is ők írják a trilógia minden részét, hanem kiadják más forgatókönyvíróknak.

Úgy tűnik azonban, hogy teljesen más okkal távoztak a stúdiótól, mégpedig az időhiány miatt kellett visszamondani a megbízást, hiszen a páros jelenleg a Netflix-szel közösen dolgoznak egy nagyobb volumenű projekten. Hivatalos közleményükben így fogalmaztak.

A Trónok harca készítőinek távozásáról Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke így nyilatkozott:

Noha úgy tűnhet, hogy Kennedy tárt karokkal várja vissza a készítőket, Benioff és Weiss nyomatékosították, hogy valószínűleg ez nem fog megtörténni, hiszen nincs idejük erre a jövőben.

Olyan sok órából áll egy nap, és úgy éreztük, hogy tudunk igazságot tenni a Star Wars és a Netflix projektünk között, de sajnos nem így lett, és sajnálatos módon visszaléptünk a Lucasfilm filmek rendezésétől.

Egészen meglepő lépésre szánták el magukat, hiszen sok filmrendező álma válna valóra egyszer, ha beülhetnek egy Star Wars rendezői székébe, ugyanakkor a rajongói elvárások miatt rémálommá is válhat a munka – lásd Rian Johnson Az utolsó Jedik munkáját. Hogy valójában mennyire játszottak fontos tényezőt a korábbi hónapok eseményei, talán soha nem tudjuk meg.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.