Wide Screen
Image default
BRÉKING Filmek

A Trónok harca készítői már nem dolgoznak az új Star Wars-trilógián

David Benioff és D.B. Weiss, a Trónok harca-sorozat készítői elhagyták a messzi-messzi galaxist, nem készítenek Star Wars-filmet.

David Benioff és D.B. Weiss, a Trónok harca-sorozat készítői elhagyták a messzi-messzi galaxist, nem készítenek Star Wars-filmet.

Alig mutatták be a The Mandalorian-sorozat második nagy előzetesét, rögtön érkezett a hidegzuhany: David Benioff és D.B. Weiss távoztak a Lucasfilmtől, s ezzel magára hagyták a készülő új trilógiát. A Trónok harca készítőinek sorsáról nem először hallunk már, ugyanis a kultsorozat 8. évadát ért negatív rajongói vélemények kapcsán már felhozták, hogy talán a Lucasfilm nem nézi jó szemmel a dolgot, majd később már olyat is olvashattunk, hogy talán nem is ők írják a trilógia minden részét, hanem kiadják más forgatókönyvíróknak.

Úgy tűnik azonban, hogy teljesen más okkal távoztak a stúdiótól, mégpedig az időhiány miatt kellett visszamondani a megbízást, hiszen a páros jelenleg a Netflix-szel közösen dolgoznak egy nagyobb volumenű projekten. Hivatalos közleményükben így fogalmaztak.

Imádjuk a Star Wars-t. Azzal, hogy George Lucas megalkotta ezt, bennünket is épített. Izgalmas perceket köszönhetünk Lucasnak és a jelenlegi Star Wars-filmek mögött megbújú csapatnak, és mindig adósok maradunk annak a történetnek, ami megváltoztatott mindent.
A Trónok harca készítői

A Trónok harca készítőinek távozásáról Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke így nyilatkozott:

David Benioff és Dan Weiss hihetetlen történetmesélők. Reméljük, hogy részesei lesznek az utazás későbbi fázisának, amikor el tudnak majd lépni a munkától, és Star Wars-filmre fókuszálhatnak.
Kathleen Kennedy

Noha úgy tűnhet, hogy Kennedy tárt karokkal várja vissza a készítőket, Benioff és Weiss nyomatékosították, hogy valószínűleg ez nem fog megtörténni, hiszen nincs idejük erre a jövőben.

Olyan sok órából áll egy nap, és úgy éreztük, hogy tudunk igazságot tenni a Star Wars és a Netflix projektünk között, de sajnos nem így lett, és sajnálatos módon visszaléptünk a Lucasfilm filmek rendezésétől.

Egészen meglepő lépésre szánták el magukat, hiszen sok filmrendező álma válna valóra egyszer, ha beülhetnek egy Star Wars rendezői székébe, ugyanakkor a rajongói elvárások miatt rémálommá is válhat a munka – lásd Rian Johnson Az utolsó Jedik munkáját. Hogy valójában mennyire játszottak fontos tényezőt a korábbi hónapok eseményei, talán soha nem tudjuk meg.

Még több a témában...

Giancarlo Esposito már a The Mandalorian negyedik évados terveiről beszélt

Vigh Martin

Hamarosan újabb Star Wars kötet érkezik a Szukits Könyvkiadótól

Fonyódi Dávid

Jon Favreau elárulta, hány részből áll a The Mandalorian S2

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat