Wide Screen
Filmek

Lehet, hogy a Trónok harca készítői mellett mások is írnak forgatókönyvet az új Star Wars-trilógiához

A korábbi hírekkel ellentétben nem biztos, hogy csak David Benioff és D.B. Weiss készíti az új Star Wars-trilógia forgatókönyveit.

Ahogy azt a Lucasfilm korábban már bejelentette, hogy az idei Star Wars: Skywalker kora után egy kis szünetet tart a messzi-messzi galaxisban, s csak 2022-ben látunk újabb filmet, amit jelen állás szerint a Trónok harca készítői készítenek. Eddig úgy volt, hogy a páros szerzi mindhárom új Star Wars-film forgatókönyvét, ám jelen állás szerint ez közel sem így van.

A The Hollywood Reporter értesülései szerint Benioff és Weiss páros kontraktust kötött a Netflix streamingszolgáltatóval, ennek fényében a korábbi bejelentés ellenére nem három, hanem csak egy Star Wars-film forgatókönyvére szerződtek a Disneyvel, ugyanakkor fontos megemlíteni, hogy a páros irányításával készülnek az új részek, erősen beleszólhatnak a történet írásába. Elképzelhető, hogy egy vázlatot dolgoznak ki, amiből majd más írók dolgozhatnak, miközben ők a Netflix-szel közösen dolgoznak. Hogy mi állhat az ügy hátterében, esetleg a Trónok harca utolsó évadát ért sok kritika miatt döntöttek így a felek, vagy kezdetektől fogva erre készültek, nem tudni.

Az eset rendkívül hasonlít Rian Johnson esetéhez is, ahol a rendező szintén csak az első rész forgatókönyvét írja meg, a maradék két részt másra bízzák. Úgy tudjuk, hogy Benioff, Weiss és Rian Johnson szorosan együttműködnek a következő Star Wars-filmek kidolgozásában, bár úgy tudjuk, hogy egymástól független alkotásokról van szó, de szem előtt tartják majd a rajongók vágyát, így akár a showrunnerek még a régóta várt Knights of the Old Republic adaptációt is elkészíthetik.

A Disney korábban három bemutatót tűzött ki Star Wars-filmeknek, az elsőt 2022. 12. 16-ára, majd 2024. december 20-ára, és az utolsót pedig 2026. december 18-ára.

D.B. Weiss David Benioff

Még több a témában...

Sandra Oh főszereplésével jön a Trónok harca készítőinek következő sorozata

Vigh Martin

A Hasbo megszellőztette, hogy mikor mutatják be a Ms. Marvel és Sólyomszem Disney+ sorozatokat

Kévés Bence Mihály

Újabb elkaszált Star Wars játékra derült fény

Sinka Tamás

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat

Kövess minket a Facebookon