Wide Screen
Image default
Filmek

A Lucasfilm bejelentette a következő Star Wars korszakot

Végre hivatalosan is bejelentették, hogy a Star Wars franchise következő időszaka mikor játszódik majd.

Végre hivatalosan is bejelentették, hogy a Star Wars franchise következő időszaka mikor játszódik majd.

A Lucasfilm ma hajnalban bejelentette, hogy a Luminous néven ismert projekt valóban az Óköztársaság idején játszódik majd, kétszáz évvel a Star Wars I. rész – Baljós árnyak eseményei előtt, és mindezt felnőtteknek és gyerekeknek szánt regényeken, gyerek könyvekkel és képregényekkel fogják majd bemutatni. Sajnos a korábbi hírekkel ellentétben sem filmet, sem sorozatot nem jelentettek be.

Az egymással összefüggő regényeket az augusztusi Star Wars Celebration Anaheim rendezvényen fogják piacra dobni. Ezzel kapcsolatban a stúdió annyit árult el, hogy:

Ezek egyike sem fogja fedni bármelyik jelenleg tervezett film vagy sorozat történetét, más szóval hatalmas teret biztosít az alkotóknak és a partnereknek, hogy Star Wars történeteket meséljenek el új kalandokról és veleszületett karakterekről.

Ez egy többéves munka első lépcsőfokát jelenti, de az első fázisnak már nevet is adtak, a Light of the Jedi (A Jedik fénye) címet viseli, ami alapvetően bemutatja a hősök egy kis csoportját.

Az Óköztársaság idején a jediket lényegében úgy lehet leírni, mint a Kerekasztal lovagjait, míg a ellenfeleik nihillek lesznek, akiket valamiféle űrvikingekhez hasonlítva lehet leírni, akik folyton problémákat okoztak a messzi-messzi galaxisban. Egészen sajátos stílussal bír az Óköztársaság, ami tükrözi majd az akkori rend viseletét, de ezen felül néhány fénykard kinézete is eltér majd attól, amit megszokhattunk. Ezek a fegyverek inkább Artúr király Excalibur kardjához lesznek hasonlíthatók, hosszabb fogantyúkkal és egy kereszttartóval (mint Kylo Ren fénykardja esetében láttuk már).

Pablo Hidalgo a Lucasfilmtől azt is elmagyarázta, hogy a fenyegetés és a feszültség abból fakad, hogy a Köztársaság határa nem terjed ki minden galaxisra. Ez egy olyan idő, ami egy kicsit vad és vadnyugati hangulatot kölcsönöz a történeteknek, a jedik egy csoportját pedig Texas Rangeröknek lehet hívni, akik a biztonságos Köztársaságon túl, a világ távolabbi pontjait fedezik fel.

Még több a témában...

Új olvasnivalók a horizonton a Szukits Könyvkiadótól

Fonyódi Dávid

Rian Johnson védelmébe vette a Star Wars-előzménytrilógiát, és elmondta, miért tartja csodálatosnak

Kévés Bence Mihály

Rian Johnson még mindig dolgozik az új Star Wars-trilógián, de még nagyon hosszú út áll előtte

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat