x
Filmek

A Star Wars: Project Luminous részleteire februárban fény derül

Nem húzzák tovább, mert a Lucasfilm jövő hónapban végre lerántja a leplet a titokzatos Project Luminous címre keresztelt fázisról.

A Star Wars: Project Luminous részleteire februárban fény derül
  • Publishedjanuár 30, 2020

Nem húzzák tovább, mert a Lucasfilm jövő hónapban végre lerántja a leplet a titokzatos Project Luminous címre keresztelt fázisról.

A Lucasfilm lassan egy éve titkolózik a Project Luminous körül, de február végén bejelentést tesznek, kiderült, hogy mivel készülnek a következő években. Noha a Lucasfilm múlt hónapban a Star Wars: Skywalker kora utolsó epizóddal lezárt egy történetet, akadnak még elmesélésre váró történetek a messzi-messzi galaxisban.

A csalódást keltő alkotások után a Disney úgy döntött, hogy 2020-ban kihagyják a mozit, inkább Jon Favreau sorozatára, a The Mandalorian második évadára fókuszálnak, mert sokáig úgy tűnt, hogy a D23 Expón bejelentett Ewan McGregor főszereplésében készülő Obi-Wan Kenobi másik Disney+ sorozat lehet a másik nagy alkotás idén, azonban az elmúlt hetekben aggasztó hírek láttak napvilágot. Nincs minden rendben a forgatókönyvvel, a forgatási munkálatokat leállították és a teljes stábot hazaküldték, jelenleg pedig folyik a keresés, hogy mielőbb új forgatókönyvírót kerítsenek, akivel alaposan átdolgoznák a szkriptet (az eredetileg hat részesre tervezett szériából négy részre redukálnák a sztorit).

Lehetetlen kifürkészni a sötét ködbe burkolózó jövőt, mert a Lucasfilm nem hajlandó részleteket megosztani. A korábbi hírek szerint januárban tettek volna bejelentést, hogy 2022-ben melyik mozifilmet mutatják be, de elmaradt a leleplezés. Most azonban Clayton Sandell közösségi oldalán tett bejegyzésében arról beszél, hogy február 24-én leleplezik az új fázist.

Sandell különféle kiadókat társított a Project Luminoushoz, köztük Claudia Gray, Cavan Scott, valamint Daniel José Older írókat is, ebből pedig arra lehet következtetni, hogy új könyveket és képregényeket is bejelentenek majd az élőszereplős feldolgozások mellett. Jó esély van arra, hogy a Lucasfilm a hangsúlyt most inkább az írott anyagokra helyezi majd, legfőképpen a Skywalker korának elmaradt sikere után. Ideje bőven lesz, ott lesz még nyár végén a Celebration Anaheim augusztusban, és majdnem 3 évük van kitalálni, mivel állnak elő a mozivásznon.

Egyre biztosabb, hogy a történet a régmúltban, az Óköztársaság idején játszódik majd, ahogy arról a MakingStarWars is beszámolt korábban. Noha hivatalosan még nem erősítették ezt meg, de több jel is arra utal, hogy a Jedik és a Sith-ek eredetére kapunk választ a következő filmekben, és egy ilyen filmen dolgozhattak a Trónok harca készítői is, akik időközben egy nagyobb megállapodást írtak alá a Netflixszel.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.