Star Wars David Benioff D.B. Weiss

Kiderült, hogy miről szólt volna a Trónok harca készítőinek Star Wars-trilógiája

David Benioff és D.B. Weiss eredetileg egy független Star Wars-trilógián dolgozott, azonban elfoglaltság miatt a héten visszaléptek a projekttől.

David Benioff és D.B. Weiss eredetileg egy független Star Wars-trilógián dolgozott, azonban elfoglaltság miatt a héten visszaléptek a projekttől.

A Disney még 2018 februárjában jelentette be, hogy a kultsorozatnak számító Trónok harca készítői új filmet forgatnak a messzi-messzi galaxisban. Azonban az elmúlt időben, főként a Trónok harca 8. évad botrányai után többen úgy gondolták, hogy égett a föld a páros talpa alatt, s esetleg a Disney nem enged akkora kreatív szabadságot a párosnak, s nagyobb kontrollt gyakorolnak majd a rendezőkre, ami a Star Wars: Az utolsó Jedik után érthető döntés lenne.

Most hogy már tudjuk, a Trónok harca új Star Wars-trilógiáját törölték időhiányra hivatkozva, David Benioff és D.B. Weiss elárulta, hogy a rajongók legnagyobb álma vált volna valóra, ugyanis tervük szerint a Jedi Rend megalakulását filmesítették volna meg a filmvásznon. Máig az egyik legnagyszerűbb Star Wars-videojáték szériáról beszélhetünk, mikor meghalljuk a Knights of the Old Republic szót, azonban nagyon úgy fest, hogy egyelőre be kell érnünk ezekkel a címekkel, mert még mindig nem fogják megfilmesíteni a történetet, legalábbis Benioff és Weiss biztosan nem, hiszen ők a jövőben egy nagyobb volumenű projekten dolgoznak együtt a Netflix streamingszolgáltatóval, s amellett nem maradt idejük a galaxisra.

A Variety értesülései szerint a rendezőpáros alkotása a filmvásznon a Jedik eredetét tárta volna fel, hogy honnan jöttek az Erő harcosai. Sokan úgy gondolják, hogy a franchise alapját valóban a KOTOR játék adta volna, de egyesek még attól sem zárkóznak el, hogy a Star Wars idővonalán még ennél is előrébb mentek volna a készítők. Ha mindez igaz, akkor egy olyan új történettel álltak volna elő, amire eddig alig kaptunk választ a kánonban. A sztori szorosabban kapcsolódhatott volna az új trilógiához is, hiszen Az utolsó Jedikben az Ahch-To bolygón rátaláltunk az első Jedi Templomra is. Akár az Első Jediről is szólhatott volna a történet, akiről freskókat szintén láttunk a Jedi Templom padlóján.

A legnagyobb kérdés most az, hogy a Lucasfilm mihez kezd ezzel, egy másik direktorral valóra váltja a rajongók régi álmát, vagy egy másik történettel áll elő. A dolgok állása szerint még az sem biztos, hogy Rian Johnson visszatér a galaxisba, bár ő többször is bizonygatta ennek ellenkezőjét. Ami viszont biztos, hogy Kevin Feige, a Marvel Studios elnöke Star Wars-film élén is kipróbálja magát, ami akár a Benioff és Weiss történetét is feldolgozhatja.

D.B. Weiss David Benioff
Total
1
Shares
Previous Article

JÁTÉKTESZT: Death Stranding

Next Article

Rekordokat döntöget az új Call of Duty

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!