Star Wars: Skywalker kora

10 olyan Skywalker kora rajongói teória, ami végül valóra vált

Végső soron több rajongói elmélet született az új Star Wars-trilógia kapcsán, valószínűsíthető volt, néhány közülük beteljesül.

Végső soron több rajongói elmélet született az új Star Wars-trilógia kapcsán, valószínűsíthető volt, néhány közülük beteljesül.

Figyelem! A cikk hátralévő részében SPOILERelemeket olvashattok a történettel kapcsolatban!

A Skywalker kora már a mozikban, a filmmel és a történettel kapcsolatban pedig az elmúlt napokban több magyarázó cikket is olvashattatok már nálunk, kezdve azzal, hogy mit jelent a film utolsó jelenete, a Ren lovagjainak mi volt a valódi célja, mit jelentenek a fénykardok színei, és hogy valójában ki volt Palpatine uralkodó egész idő alatt.

Az elmúlt 4 évben több száz rajongói elmélet született a főszereplők szármázasával kapcsolatban, melyek közül néhányat meg is valósítottak. Itt van most 10 olyan elmélet a rajongóktól, amelyek valóra váltak a Star Wars: Skywalker korában.

A 10 rajongói teória, ami valóra vált

10: Palpatine alkotta Snoke-ot

Snoke

Ez az első elmélet, amit már az első néhány percben megerősítenek. A rajongók miközben Palpatine és Kylo Ren beszélgetését hallják, kiderült, hogy Kylo Ren egész idő alatt az Uralkodó hangját hallotta a fejében. Palpatine tanítványaként üdvözli Rent, és elárulta: „Én alkottam Snoke-ot.”

Az ébredő Erő után több elmélet is született, hogy ki lehet Snoke. Egyesek egy bukott jeditanítványra gondoltak, mások a nagy Darth Plageiusre, de még Mace Windu is szóba került. A legtalálóbbak azok a rajongók voltak, akik Palpatine-ra gondoltak.

9: C-3PO memóriatörlés

Threepioval kapcsolatban több rajongói elmélet is született miután bemutatták (kiszivárgott) egy Skywalker kora poszter. A poszteren vörös szemmel és Chewbacca nyílpuskájával láttuk, végül az előzetesben hallhattuk, ahogy ” „még egyszer… végig nézek a barátaimon.” mondattal elbúcsúzik a barátaitól.

Az a rajongói teória is igaznak bizonyult, hogy Threepio memóriáját törölték. A Skywalker kora kulcsfontosságú szereplőjévé lépett elő, ő mondta meg, hogy hol találják a második Sith-útkeresőt, de ehhez módosítani kellett a programját, ami memóriatörléssel járt. Azt hiszem kijelenthetjük, hogy C-3PO végre fontos szerepet kapott a történetben, nemcsak idétlenkedett a képsorokon.

8: Rey egy Palpatine

Star Wars: Skywalker kora

Talán a legfontosabb kérdésre is választ kaptunk, hogy kik voltak Rey szülei. Négy éven keresztül mentek a találgatások, hogy kik lehettek a jakkui roncsvadász szülei, mert bármennyire is úgy tűnt, hogy Rian Johnson megválaszolta a kérdést Az utolsó Jedikben, a rajongók nem voltak elégedettek a kapott válasszal, és további elméleteket gyártottak azzal kapcsolatban, hogy ő is egy Palpatine.

Kylo Ren végül a Skywalker korában elmondta, hogy Rey apja az Uralkodó fia volt, vagyis Rey Palpatine unokája. Szülei a Jakkun hagyták, hogy megvédjék a lányt az Uralkodótól, aki mindvégig arra készült, hogy szelleme megszállja majd a lányt, s ezzel új testbe térhet vissza az összes Sith.

7: Leia eltávozik, s eggyé válik az Erővel

Star Wars: Skywalker kora

Szeretett hercegnőnktől könnyes búcsút vettünk a Skywalker korában, miután 2017 év végén meghalt Carrie Fisher. Több kérdés is felmerült ezzel kapcsolatban, Fisher halála miben befolyásolja a filmet, de a készítők mindvégig kitartottak állításuk mellett, hogy ez nem befolyásolja a történetet. Az ébredő Erő és Az utolsó Jedik fel nem használt felvételeiből rakták össze Leia jeleneteit.

Leia megérzi Rey és Kylo Ren párbaját, és utolsó erejét is arra használja, hogy az Erő segítségével megszólítsa fiát, Ben Solót. Ezt az alkalmat kihasználva Rey hason döfi Solót, Leia pedig ettől teljesen összeesik az ágyon, s meghal. Később a filmben látjuk, ahogy Ben Solo után ő is eggyé válik az Erővel, és az utolsó képsorokban visszatér Luke Skywalker oldalán.

6: Kylo Ren megtér

Az évek során leginkább arról mentek találgatások, hogy mi lesz Kylo Ren sorsa a történet végén, esetleg nagyapjához, Darth Vaderhez hasonlóan ő is megtér, és a jók oldalára áll majd? A Skywalker kora ezt az elméletet is igazolta, mert a végső csatában Ben Solo hátat fordít Kylo Rennek, és Rey oldalán száll szembe az Uralkodóval.

Ben Solo a Kef Biron tért meg, miután Leia megszólította, majd Rey a sebzés után meggyógyította. Később itt Han Solo is visszatér, aki fiát meggyőzi arról, hogy nem kell álarc mögé bújni, győzze le Kylo Rent, és legyen újra Ben Solo. Ben Solo a vízbe dobja fénykardját is.

5: Luke jedinek tanította Leiát

Luke Leia

Miután Yoda mester elárulja Lukenak, hogy van ikertestvére, sokakban felmerült a kérdés, hogy Luke tanította-e Leiát, hogy belőle is jedi váljék. Úgy tűnik, hogy ezt a kérdést is megválaszolták, hiszen Rey már a film elején utalt erre, amikor mesternek nevezi Leiát. Később Luke Skywalker meséli Reynek, hogy Leia kiképzése végén fénykardot készített magának, amit hátrahagyott valaki olyannak, aki majd befejezi a kiképzését (megérezte Ben Solo fájdalmát és inkább fia gondozására sietett).

4: Finn is Erő-érzékeny

Star Wars: Skywalker kora

Az ébredő Erő előzetese óta voltak arra utaló jelek, hogy Finn nem holmi rohamosztagos, aki megtért, hanem ő is Erő-érzékeny. Ez megmagyarázná azt is, hogy miért bánt olyan jól a fénykarddal. A Skywalker kora előzetese ezt tovább erősítette, melyben afféle megérzésről, ösztönről beszélt, de a kontextus hiánya miatt nehéz volt összerakni a képet.

Abban a jelenetben, melyben Rey meghal, látjuk, hogy megérzi a lány halálát, akárcsak Rey és Leia tette Luke halálakor. J.J. Abrams tegnap azt is elárulta, hogy Finn ezt szerette volna elmondani Reynek.

3: A Reylo kapcsolat

Rey Kylo Ren

Finn bármennyire is szereti Reyt, a lány végül Ben Solót csókolja meg a történet végén, ami a Reylo teóriát igazolja. Rey minden erejét felhasználta, hogy elpusztítsa az Uralkodót, és ez az életébe került. Mikor Ben kimászik a szakadékból, amibe Palpatine vetette, a lányhoz siet, megöleli, majd életerőt sugároz a lányba. Miután Rey felébred, rádöbben, hogy mit tett Ben, elmosolyodik és megcsókolja. Bármennyire is tűnik boldog befejezésnek, Ben Solo nem éli túl, minden erejét átadta.

2: Ben Solo meghal

Kylo Ren

Kylo Ren sorsával kapcsolatban egy másik teóriát is kidolgoztak a rajongók, ami arról szólt, hogy Ren Darth Vader útját követve megtér. És amennyiben igen, akkor csak halállal tudja megváltani bűneit. Ben Solo halála sok szempontból is különbözött Darth Vaderétől, de ő sem kerülhette el sorsát, feláldozta magát Reyért.

Mikor Ben megmenti Reyt, átsugározza életerejét a lányba, eggyé válik az Erővel. A jelenet szépsége abban rejlik, hogy Leiával együtt válnak eggyé az Erővel. Leia holtteste Ben haláláig az ágyon hevert, de végül az életben maradt utolsó két Skywalker is meghalt a történet végén, és együtt váltak eggyé az Erővel.

1: Rey új fénykardot készít

Star Wars: The Rise of Skywalker

Visszatérve A Jedi visszatér jelenetéhez, melyből kiderült, hogy Luke Skywalker új fénykardot készített, sokan arra számítottak, hogy az új történetben Rey is saját fegyvert készít. Erre már csak azért is volt sok esély, hiszen Luke fénykardja megsemmisült Az utolsó Jedikben, azonban Rey inkább megjavította azt, s csak a Skywalker kora végén mutatja meg saját fénykardját.

Miután Rey Luke és Leia fénykardjait használta Palpatine megállítására, a lány a Tatuinra utazik, felkeresi Luke szülőházát, és a Skywalkerek fénykardját mélyen a sivatag homokjába temeti. Azután Rey előhúzza saját, sárga pengéjű fénykardját, s ezzel megválaszolva azt az elméletet, hogy Luke fénykardja után sajátot készített magának.

Spoilermentes kritikánkat már olvashatják az oldalon.

Total
10
Shares
Previous Article
Star Wars: Skywalker kora

Kylo Ren a Skywalker kora nyitójelenetében kikkel és melyik bolygón harcol?

Next Article
The Falcon and the Winter Soldier

Bucky és Sólyom mellett Zemo Bárót is kiszúrhatjuk a The Falcon and the Winter Soldier új forgatási képein

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!