Wide Screen
Image default
Filmek

Mit jelent és mi következik a Star Wars: Skywalker kora nagy befejező jelenete után?

Próbáljuk megfejteni a Star Wars: Skywalker kora utolsó képsorát, hogy mit jelent a franchise jövőjére nézve.

Próbáljuk megfejteni a Star Wars: Skywalker kora utolsó képsorát, hogy mit jelent a franchise jövőjére nézve.

Figyelem! A cikk hátralévő részében SPOILERelemeket olvashattok a történetével kapcsolatban!

Luke Skywalker két éve már megmondta Reynek Az utolsó Jedikben, hogy ez nem úgy végződik majd, ahogy azt gondolja. Rian Johnson után J.J. Abrams visszatért, akinek olyan kérdésekre kellett válaszokat találni, hogy kik Rey szülei, Palpatine uralkodó hogyan maradhatott életben, miközben egy kilencrészes történet befejezéséről is gondoskodnia kellett.

Mint már mindenki tudja, akik látták a filmet, Rey Palpatine uralkodó unokája. A végső csatában Rey nem hódol be az Uralkodónak, hogy Palpatine szelleme átköltözzön bele, hanem a Jedik és Ben Solo – aki többé már nem Kylo Ren – segítségével legyőzi az utolsó Sith-et. Ben Solo életét áldozza Reyért, hogy visszahozza a lányt, ami megerősíti a Reylo teóriát, hogy a két karakter a film végén egymásra talál. Bármennyire is érezzük ezt a film végének, ezután Rey még egy utolsó küldetésre indul.

Rey végső küldetésében BB-8 kis barátjával visszatér oda, ahol az egész Skywalker-saga elkezdődött, a Tatuinra. Miután Rey örömmel végigsétál Luke Skywalker egykori otthonában, leül egy kis homokdűnére, előhúzza Luke és Leia fénykardjait, majd homokba temeti azokat. Nem egyértelmű, nem derül ki a filmből, hogy miért temeti el a Skywalkerek fénykardjait, erre talán csak J.J. Abrams rendező tudna választ adni. De azt is megtudjuk, hogy időközben új fénykardot készített magának, aminek sárga a pengéje, amire még nem volt példa. Egyesek úgy gondolják, hogy a sárga szín az Erő egyensúlyát képviseli (a jó és a sötét oldal között).

Miután Rey eltemette a fénykardokat, megmutatta új sárga fénykardját, oldalra pillant, ahol Luke és Leia szellemei mosolyognak rá. Egy idősebb nő jelenik meg a sivatagban, aki azon töpreng, hogy ki lehet ez a lány, hiszen már évek óta nem járt arra senki. Reytől megkérdezi a nevét, a lány kissé hezitál, hogy mit válaszoljon, majd azt feleli: Rey Skywalker.

Star Wars

A Skywalker kora filmcím utalás volt Ben Solo felemelkedésére, aki Kylo Rennek és a Sötét oldalnak hátat fordított, és elfogadta, hogy ő is Skywalker, másrészről pedig Rey felemelkedéséről szólt, aki Skywalkernek vallja magát. Nyilvánvalóan Luke és Leia mindvégig tudták, hogy valójában ki Rey, Luke ezért nézhetett olyan mérgesen Reyre az Ahch-Ton, valamint ezért ellenezte először a tanítását. Ám látták benne a jót, hogy Palpatine nagyapjával ellentétben ő más, a jók oldalán harcol. Rey hátrahagyhatta volna a Skywalkerek örökségét, és új ösvényt taposhatott volna ki a franchise előtt, ő azonban inkább a Skywalker nevet választotta. Döntésében szerepet játszhatott Ben Solo önfeláldozása is, hiszen visszahozta Reyt.

Rey döntése megmagyarázza Kathleen Kennedy és J.J. Abrams korábbi nyilatkozatát, amikor a Skywalker-saga lehetséges folytatásáról beszéltek.

Spoilermentes kritikánkat már olvashatják az oldalon.

Még több a témában...

A Skywalker kora egy fontos része kaszát kapott Rey új fénykardjával kapcsolatban

Kévés Bence Mihály

A Skywalker kora eredetileg megmutatta volna, ahogy Kylo Ren rátalál Palpatine uralkodóra Curuscant romjain

Kévés Bence Mihály

Akár így is kinézhetett volna a Skywalker kora közkedvelt karaktere, Babu Frik

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat