Star Wars: Skywalker kora

Kylo Ren a Skywalker kora nyitójelenetében kikkel és melyik bolygón harcol?

Az sok ikonikus téma között rögtön egy nagyon kultikus helyszínnel indul a Star Wars: Skywalker kora.

Az sok ikonikus téma között rögtön egy nagyon kultikus helyszínnel indul a Star Wars: Skywalker kora.

Figyelem! A cikk hátralévő részében SPOILERelemeket olvashattok a történettel kapcsolatban!

A Skywalker kora rögtön Kylo Ren pusztításával kezd, rohamosztagok kíséretében látjuk az Első Rend vezetőjét egy titokzatos bolygón különös idegeneket kaszabolni. A titokzatos helyszínt már az előzetesekben megmutatták, és sokan azt gondolták, hogy a Ren lovagjaival kerül összetűzésbe Kylo Ren, amiért ellenszegült Palpatine uralkodónak, de mint megtudtuk, nem a Ren lovagjait láttuk a nyitó képsorokon.

https://widescreen.hu/a-the-rise-of-kylo-ren-kepregenybol-megtudtuk-a-ren-lovagjai-valodi-celjat/

Mint utólag kiderült, hogy a Skywalker kora nyitójelenete a legendás Mustafaron játszódik, az ősi Sith bolygón, ahol Obi-Wan Kenobi legyőzte Anakin Skywalkert, majd később itt emeltek kastélyt Darth Vadernek. Erről egy képet láttunk a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történetben, mikor Krennic igazgató felkereste Vader nagyurat.

A rajongókkal Pablo Hidalgo, a The Rise of Skywalker: The Visual Dictionary (vagyis a film képes szótára) szerzője osztotta meg azt az információt, hogy miért ezen a helyen látjuk először Kylo Rent a filmben:

Kylo hamarosan lehagyja rohamosztagos kíséretét, amikor az Alazmec-okon keresztül átvergődik, akik megpróbálják feltartóztatni Kylo Rent a Vader kastélyához vezető úton – vagy inkább annak elmorzsolt romjaihoz. Kylo belép a kastélyba, egy olyan tárgyat talál a bárkában, ami elvezeti őt a válaszokhoz.

Ami pedig az Alazmec-okat illeti, ők rosszkor voltak rossz helyen. Őket „kultikus gyarmatosítóként” írják le, akik „zarándokút során elutaznak a Mustafarra, és igyekeznek abból a hatalomból táplálkozni, ami állítólag Kylo Rent is táplálja. Nátrium-szilikáttal óvják ruhájukat, és nagy szemüvegeket viselnek, ezzel óvják szemüket a hamutól. Bármennyire is furcsának tűnhet, a Mustafaron van élet, különösképpen erdőre nem gondolnánk, de a könyvben egy vékony amerikai vasfa erdőről olvashatunk, amit kísérletképpen ültettek, hogy a bolygó visszanyerje termőtalaját.

Darth Vader
Total
16
Shares
Previous Article
Star Wars: Skywalker kora Palpatine

A Star Wars: Skywalker kora megerősítette, hogy ki volt valójában Palpatine

Next Article
Star Wars: Skywalker kora

10 olyan Skywalker kora rajongói teória, ami végül valóra vált

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!