Főoldal Filmek Star Wars – egy újabb teória érkezett Rey származásához
Filmek

Star Wars – egy újabb teória érkezett Rey származásához

Egy YouTube-os videó jelent meg, mely bizonyítékokkal is alátámasztja, hogy Rey honnan származik.

535

Egy YouTube-os videó jelent meg, mely bizonyítékokkal is alátámasztja, hogy Rey honnan származik.

Kétség sem férhet hozzá, hogy Az ébredő Erő nagy kérdése, hogy Rey miért ismeri annyira kihatóan az Erőt. Megannyi felvetést írtunk már mi is, voltak köztük elég szellemes elképzelések, de akadtak azért logikus következtetések. Pont ilyen lesz a mostani, ehhez egy videót is készítettek az interneten, de összeszedtük azokat a dolgokat, amiket a videóban kiemelnek. Rey nem más, mint… Spoiler rész következik!

kylo-ren

Rey harcstílusa: Rey pontosan azokat a mozdulatokat használja a film végén Ren-nel történő csatajelenetnél, amiket Palpatine használt A Sith-ek bosszújában, mikor Mace Windu mester megjelent a Jedi lovagokkal, hogy letartóztassák. Honnan tudná ezeket, ha nem lenne rokoni kapcsolata Palpatina-nal? Jedi soha nem küzdött ilyen technikával, csak Rey.

rey-fighting-2

Rey-t a Sötét oldal kísérti: Először Rey arcán az erre utaló jeleket a Jakkun láthatjuk, mikor megpróbálják ellopni tőle BB-8-et. Vagy ott van a rész, mikor Maz Kanata-nál megjelennek az Első Rend katonái, és Rey lelő egy katonát, azt a dühöt és szenvedélyt látni a szemében, ami a Sötét oldalt tükrözi. Kylo Ren fogságában megint csak gonosz Erők járják át a lányt. Rey vallatása közben Kylo Ren a fejében jár, és mindezt nagy élvezettel teszi. A végső csatajelenetben, mikor Rey és Kylo Ren küzd egymással egy különös hang szólítja meg a lányt, a Sötét Erő, és arra kéri, hogy ölje meg Kylo Ren-t. Ez a film hivatalos forgatókönyvében is benne van, írott bizonyíték.

Rey nem Luke lánya: Ezt még Deadpool sem hagyta szó nélkül. Túl könnyű és kiszámítható lett volna a film, ha Luke Skywalker lenne Rey apja. Ennél azért jobban ismerjük J.J. Abrams-t. Többről van szó, és nyugodt szívvel zárhatjuk ezt ki. Maz és Rey között volt egy párbeszéd miután a lány megérintette a fénykardot. Ekkor mondja el Maz, hogy a lány szülei már nem élnek, és ezt ő is tudja. Érdekes azonban, hogy Leia és Rey még soha nem találkozott, de Az ébredő Erő végén úgy állnak egymással szemben, mintha találkoztak volna már. Egy rendezői nyilatkozatból megtudtuk, hogy soha nem látták még egymást, de mégis átjárja őket az Erő, és használni is tudják. A hírek szerint az Episode VIII-ban Leia is megmutatja, hogy mindenféle kiképzés nélkül mire képes az Erő segítségével.

luke-not-her-father

Rey angol akcentussal beszél: Rey-ben és Palpatine-ban is közös, hogy mindketten angol akcentussal beszélnek. Nem lenne meglepő, mert tudjuk, hogy a Rey-t alakító színésznő, Daisy Ridley angol, de John Boyega is angol, s a filmben Finn amerikai akcentussal beszél. Szándékosan kérték, hogy váltson akcentust, s amerikai szlengben nyomuljon a filmben. Ezek a beszólásain, és poénjain tökéletesen átjönnek. Vágod?

Rey-t okkal hagyják a Jakkun: Luke vihette a lányt a távoli homokbolygóra biztonsági okokból. Snoke megpróbálta Luke tanítványait átcsábítani a Sötét oldalra, a filmből mint tudjuk sikerült is, mert Kylo Ren is egykor Skywalker tanítványa volt, csak engedett a csábításnak. Luke el szerette volna kerülni, hogy rájöjjenek Rey igazi származására, így elrejtette őt egy galaxis szélén található bolygóra.

Kylo Ren rejtélyes módon ismeri Rey-t: A filmben több utalás volt rá, hogy Ren valahonnét ismeri a lányt, nem ez lenne az első találkozásuk:

It..is you! (Te vagy az!)

mondat a legárulkodóbb, ezt a végső csatajelenetben mondja Kylo Ren. A másik furcsaság, hogy Kylo Ren kiolvasta a lány fejéből, hogy már járhatott az Ahch-To felszínén, nem ismeretlen számára a környezet, ez azt is megmagyarázná, hogy miért bánik olyan jól az Erővel: kiskorában Luke tanította a lányt.

rey-fighting

Rey víziója: Palpatine hangja többször hallható Rey víziójában. Ott van az a jellegzetes sikoly, amit hallottunk már A Sith-ek bosszújában, most megint hallható volt. Az „Any Jedi” kifejezés is ismerős, ezt megint csak Palpatine mondta a harmadik Star Wars részben, most a hetedikben a lány fejében. A bizonyos látomásban Kylo Ren megmenti a lányt, és a videó készítője úgy gondolja, hogy ez csak azért volt, hogy átcsábítsa a Rey-t a Sötét oldalra, mert végig tudta, hogy Palpatine leszármazottja.

kylo-kill-someone

Rey rejtett látomása: Megfigyeltük, hogy az első poszteren, amit kiadtak a filmhez Rey a Sötét oldalon van feltüntetve, Kylo Ren mellett? Ez sem lehet véletlen. Még az arckifejezése is azt sugallja, hogy gonosz szándékok hajtják.

tfa_poster_wide_header-1536x864-959818851016

Skywalker versus Palpatine: A Star Wars filmek mindig is a Skywalker család és Palpatine körül forogtak. Ott volt Anakin Skywalker, a kiválasztott aki idővel átállt a Sötét oldalra, s minden idők legnagyobb Sith-jét faragta belőle (Darth Vader) a Sötét nagyúr. Most azonban csavar jön, Kyle Ren itt most egy Skywalker, és Rey Palpatine. Óriási lenne, ha így lenne, mert jót tenne a sztorinak. Ez lenne az első olyan, mikor keresztezés lenne a családok között, és egy Sith gyermek az Erő jó oldalát szolgálná. Kylo Ren megölhette volna Rey-t a fénykardozás közben, de nem akarta, nem is állt szándékában.

rey-vs-kylo-ren_r35v

Luke arckifejezése: A végső jelenet, Luke megpillantja a lányt, és az arcán félelem látható. Nem száll el a boldogságtól, tudja ki áll vele szemben, ismeri a lányt. A regényben erre is találunk bizonyítékokat, mert ott világosan leírták, hogy Luke mit gondol Rey-ről. Rey arckifejezését és szemeit is Palpatine-tól örökölte. Luke tisztában van vele, rendkívül kockázatos és veszélyes a lányt kitanítania, mert az egykor volt legnagyobb Sith nagyúr unokájáról van szó. Könnyedén elpusztíthatja Luke-ot és a galaxist. Luke érzi, hogy a Sötét oldal átjárja a lányt, de kordában tudja tartani.

Luke-scared

rey-as-palpatine

És Ti mit gondoltak erről? Ha nem szeretnél lemaradni a későbbiekben sem a Star Wars-os hírekről, akkor kövesd az oldalt a közösségi médiában, és LIKE-old a hivatalos Star Wars Hungary Facebook oldalt!

star-wars-hungary

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

2 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?

Az akolitus
Előzetesek

A titokzatos Sith nagyúr kap főszerepet Az akolitus új előzetesében

Az akolitus új előzetesében hallhatjuk és többet láthatunk a Sith mesterből.