Ren lovagjai

A The Rise of Kylo Ren képregényből megtudtuk a Ren lovagok valódi célját

A Star Wars: Skywalker kora bemutatója előtt még kiadtak egy képregényt Kylo Ren eredetéhez, amiben a Ren lovagjainak célját is elmesélték.

A Star Wars: Skywalker kora bemutatója előtt még kiadtak egy képregényt Kylo Ren eredetéhez, amiben a Ren lovagjainak célját is elmesélték.

Figyelem! A cikk hátralévő részében SPOILERelemeket olvashattok a történettel kapcsolatban!

A Ren lovagjai visszatértek a Skywalker korában, miután 2015-ban Az ébredő Erőben csak egy látomásban kaptak szerepet, majd Rian Johnson csak megemlítette Kylo Ren hűséges követőit. J.J. Abrams azonban a rajongói nyomás hatására szerette volna megmutatni a Ren lovagjait, így a sok más téma mellett őket is visszahozta a Skywalker-saga befejező részére, igaz túl nagy szerepet nem kaptak a történetben, de ez is több a semminél.

A filmből nem kaptunk választ a Ren lovagjainak eredetére, hogy kik ezek a kegyetlen gyilkosok, miért követik Kylo Rent, mivel ezzel a témával a The Rise of Kylo Ren négyrészes képregénysorozat foglalkozik. A képregény első száma egy visszaemlékezéssel indít, melyben a Ren lovagjait mutatja be. Kiderül, hogy a csoportot fénykardos, erősen sebzett arcú, magát Ren-nek nevezett harcos vezette, aki a Sötét oldal felé fordult. Ren elárulja, hogy a név, amit önmagának választott, nem pusztán egy titulus, hanem egy életfilozófia, ami minden dolgot, a jót és a rosszat egyaránt elpusztítja. A Ren lovagjai azért kapták meg ezt az elnevezést, mert a csoport tagjai követik ezt a filozófiát és káoszt hoznak a galaxisba.

Ez megerősíti a korábbi tényt, hogy a Ren lovagjai Erő-használók, még úgy is, hogy csak a vezetőjüknek van fénykardja. Ren olyan tanítványokat keres maga köré, akik megérinthetik az árnyékot, két testvérhez vezetik őt, Karrst-hoz és Filin-hez, akikre tömeggyilkosságok miatt vadásznak. Karrst rokonszenvet mutat a Sötét oldal felé. Ren azt követeli tőle, hogy a Ren lovagjait avassa be a részletekbe. Karrst rájön később, hogy Ren meg akarja öletni vele Filint, ezért lehetőséget ad Fillinnek, hogy előnyt kovácsoljon ebből. Mivel azonban Filinnek nincs Erő-képessége, Ren őt is megöli. A vadászat folytatódik más lovagok után.

A történet azután visszatér Ben Solóhoz, aki szembeszállt Luke Skywalkerrel és a Jedi Rendet lerombolta, mint ahogy láttuk Az utolsó Jedik visszaemlékezésében is. Bár a Jedi Rend elesett, Skywalker néhány tanítványa túlélte, erőiket egyesítve üldözik Ben Solót, aki menekülni próbál. A harcban Ben megrongálja a tanítványok űrhajóit, ám a padawanok rájönnek, hogy Ben nem teljesen tért át a Sötét oldalra, és korábbi ellenségével sem tud végezni. Ben új barátjához, Snoke legfőbb vezérhez menekül, egy olyan űrállomásra, amit növények leptek el, ami akár a Csillagpusztító prototípusa is lehet.

Ren lovagjai

Az első számból számos más új dolgot megtudunk, például hogy Snoke vezérnek itt rengeteg haja volt, valamint hogy a hegek Luke Skywalkerrel való harc korábbi eredményei. Ben azt feltételezi, hogy nagybátyja már halott, de Snoke biztos benne, hogy Luke még életben van. Az első szám azzal ér véget, hogy Ben elgondolkozik a Ren lovagjain, azt sugallva, hogy már korábban is elgondolkozott azon, hogy csatlakozzon a csoporthoz.

Spoilermentes kritikánkat már olvashatják az oldalon.

Total
9
Shares
Previous Article
Star Wars: Skywalker kora

Eláruljuk, hogy mit jelent a Star Wars: Skywalker kora fénykardjának a színe

Next Article

Újabb titkok derültek ki a P.T. demóból

Related Posts

Ne maradj le a hírekről, kövess minket a Facebook-on is!