Főoldal Filmek Egyszer és mindenkorra tisztázták az egyik vitatott Star Wars-témát, hogy a Ren lovagjai Erő-használók-e
FilmekBREAKING

Egyszer és mindenkorra tisztázták az egyik vitatott Star Wars-témát, hogy a Ren lovagjai Erő-használók-e

Az új Star Wars-trilógia egyik legnagyobb rejtélyei a Ren lovagjai voltak, akikről hamarosan olvashatunk is, de jövő héten végre vásznon is látjuk őket a Skywalker korában.

222
Ren lovagjai Skywalker kora

Az új Star Wars-trilógia egyik legnagyobb rejtélyei a Ren lovagjai voltak, akikről hamarosan olvashatunk is, de jövő héten végre vásznon is látjuk őket a Skywalker korában.

Figyelem! A cikkben spoiler olvasható.

Legnagyobb örömünkre a Disney még tavasszal erősítette meg, hogy a Ren lovagjai visszatérnek a Skywalker korában, így közelebbről is megismerhetjük a titokzatos harcosokat, akiket először Az ébredő Erőben láttunk Rey víziójában. De ez minden, amit eddig tudunk róluk, de hogy kik ők (attól eltekintve, hogy Kylo Ren katonái) csak a Skywalker korából kapunk választ.

A Ren lovagjainál ez egyik legvitatottabb kérdés, hogy mennyire ismerik az Erőt, tudják-e használni. Nos, úgy tűnik, hogy nem kell megvárnunk a Skywalker korát, hiszen a Star Wars franchise idő előtt elárulta velük kapcsolatban a legfontosabb dolgot, mégpedig hogy ismerik, és tudják használni az Erőt. Igen, ez hivatalos információ, de talán sokan nem lepődtek meg ezen, hiszen Kylo Ren elit katonákból álló csapatot gyűjtött maga köré.

Ren Lovagjai

Ugyanakkor eddig erre nem kaptunk választ, hiszen csak a VII. részben egy vízióban láttuk őket, Az utolsó Jedikben pedig csak egy említést kaptak Snoketól, azonban J.J. Abrams nem feledkezett meg róluk, és őket is visszahozta a történet befejező részére. Eredetükkel kapcsolatban olyan teóriák születtek, hogy Luke egykori tanítványairól van szó, ezt azonban később cáfolták, hiszen a tanítványok Ben Solo életére törtek, miután azt hitték, hogy Snoke és Kylo Ren megölte mesterüket.

Korábban a Lucasfilm sem szeretett volna állást foglalni a Ren lovagjairól, hogy a „Sötét oldal követői”, vagy a „Sötét oldal harcosai”, még azt sem tartjuk lehetetlennek, hogy ők maguk sem tudták a választ, nem voltak kidolgozva a karakterek. Most azonban a StarWars.com oldalon Charles Soule író, a Skywalker korához hamarosan megjelenő képregény írója véste kőbe az igazságot:

Mindannyian tudják használni az Erőt, az Erő sötét oldalát különböző mértékben. Nem olyan erősek, mint a Jedik vagy a Sith-ek, de tudják használni az Erőt a harcban… Egyfajta kódexük van erre, mint egy motoros bandának, de ez nincs annyira kidolgozva, rugalmasak… Többnyire csak egy fajta szórakozásuk van, hogy úgy éljék az életet, ahogy akarják; és azt fogadják el, amit a galaxis ad számukra; és abból táplálkoznak, amit a Sötét oldal küld számukra.

Ez minden, ami kiderült, más szóval a Ren lovagjai tudják használni az Erőt, de nem követik az Erőt és nem is Erő-érzékenyek, pusztán csak a Sötét oldal erejét használják, hogy azzal győzzék le ellenfelüket. Jövő héten pedig az is kiderül, hogy mennyire erős harcosok.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események