Wide Screen
Image default
Filmek

Luke Skywalker több tanítványa is életben maradt, és nem belőlük lettek a Ren lovagjai

Az egyik legnagyobb kérdés a Star Wars: Skywalker kora bemutatója előtt, hogy mi történt Luke tanítványaival, miután Kylo Ren szembeszállt mesterével.

Az egyik legnagyobb kérdés a Star Wars: Skywalker kora bemutatója előtt, hogy mi történt Luke tanítványaival, miután Kylo Ren szembeszállt mesterével.

A Star Wars: Az utolsó Jedik feltárta, hogy Luke Skywalker egy új jedi nemzedéket szeretett volna kitanítani, de Leia és Han Solo gyereke, Ben Solo ellene fordult, s Snoke legfőbb vezér csábítására átállt a Sötét oldalra. Mindezt egy visszaemlékezésből tudjuk, mikor Luke elmeséli Reynek, hogy egykor Ben Solo is az ő tanítványa volt, de az ifjú Skywalker nem volt elég erős, és letért az útról.

Luke a filmben arra is kitért, hogy nem tudja, milyen sora lett a többi tanítványának, miután Kylo Ren elpusztította az ifjú jedi nemzedéket. Sok rajongó abban a hitben van, hogy közülük lettek a Ren lovagjai, azonban egy képregénysorozat mindazt cáfolja, hogy a maszkot viselt rejtélyes harcosok Luke tanítványai voltak, hiszen Ben Solo és Luke már korábban összetűzésbe került velük.

A The Rise of Kylo Ren képregény második részéből többek közt arra is választ kapunk majd, hogy mi történt Luke tanítványaival:

Az új Jedi iskola romokban hever, és Luke tanítványai mesterük gyilkosa nyomában loholnak, miközben Ben Solonak egyetlen barátja maradt a galaxisban… egy férfi, akit Snokenak hívnak.

A négyrészes képregénysorozat decemberben megjelenő első számából kiderül, hogy Snoke legfőbb vezér Luke kiképzésével tudta átcsábítani Ben Solot a Sötét oldalra, valamint Kylo Ren és Ren lovagjai eredetére is választ kapunk, mint ahogy Luke tanítványainak sorsáról is olvashatunk, akik abban a hitben voltak, hogy mesterüket meggyilkolta unokaöccse, ezért bosszút akartak állni jedimesterük gyilkosán. Ugyanakkor egy ígéret szerint új küldetésről és új Jedi karakterekről is olvashatunk majd.

Luke Skywalker

Még több a témában...

Giancarlo Esposito már a The Mandalorian negyedik évados terveiről beszélt

Vigh Martin

Hamarosan újabb Star Wars kötet érkezik a Szukits Könyvkiadótól

Fonyódi Dávid

Daisy Ridley válaszolt arra a kérdésre, látjuk-e még Rey szerepében a jövőben

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat