Főoldal Filmek James Mangold rendező elmagyarázta, hogy a Logan miért 2029-ben játszódik
Filmek

James Mangold rendező elmagyarázta, hogy a Logan miért 2029-ben játszódik

Végre azt is megtudtuk, hogy a rendező miért a közeli jövőben mutatja meg Farkas harmadik menetét.

115

Végre azt is megtudtuk, hogy a rendező miért a közeli jövőben mutatja meg Farkas harmadik menetét.

Jóeséllyel ez lesz Farkas és Hugh Jackman páros utolsó kalandja az X-Men-ek között. A film rendezője, James Mangold legutóbb arról árult el dolgokat, hogy vad mutáns története miért 2029-ben játszódik, s miként kapcsolódik a Logan-film az X-Men: Az eljövendő múlt napjaihoz.

Ha egy pillantást vetünk az X-Men-filmek kronológiájára, akkor láthatjuk, hogy Charles Xavier professzor 1962-ben diplomázott az Oxford Egyetemen. Ha az átlagot vesszük alapul, miszerint 22 évesen végeznek a hallgatók az egyetemen, akkor most – mármint a filmben, 2029-ben – 89 éves lenne a professzor. Az X-Men-ek vezetőjét, X Professzort többnyire idősként, 67 évesen ábrázolták a képregényekben, és hőstetteit leginkább Farkas képregénysorozatából ismerhettük meg. Így ábrázolták a Professzort a Logan előzetesekben is, habár ennyire gyenge és idős még soha sem volt.

Mi történhetett a többi mutánssal, hogy magára hagyták az egykori vezetőjüket, és bujkálásra késztették Farkassal a mexikói határnál? A Logan-film környezete, hangulata, mind-mind messze van attól a reményteli és diadalmas epilógustól, amit az X-Men: Eljövendő múlt napjaiban láttunk. Úgy tűnik, hogy 5-6 év leforgása alatt drasztikus változások mentek végbe, ebből adódóan James Mangold úgy érezte, hogy itt az ideje, hogy Mark Millar és Steve McNiven történetét, az Old Man Logan-t elmesélje a vásznon.

A ComicBook.com készített egy interjút a rendezővel, ahol a film cselekményéről, alapjairól és az idő kérdéséről is társalogtak:

2029-et írunk, ekkor játszódik a film. Az X-Men: Az eljövendő múlt napjai végén van egy jelenet, mely 2024, vagy talán 2023-ban játszódik, már magam sem tudom, de valami ilyen. Mindössze csak elég teret akartam hagyni. A célom igazán egyszerű volt: egy olyan időpontot választani, ahol elég mozgásterem van ahhoz, hogy ne kelljen foglalkoznom a korábbi kötődésekkel. Ahogy én látom, általában a filmek nem képesek friss élményt nyújtani– legyenek ezek képregényfilmek -, mivelhogy azzal találod szembe magad, hogy lényegében egy 200 millió dolláros tévésorozat következő részét kell elkészítened, és szó szerint ott kell felvenned a fonalat, ahol abbahagyták. Valójában egy minisorozatot készítesz, ebből adódóan lehetetlen új dolgot kivitelezni, voltaképpen csak a sorozat 14. epizódjának a rendezője vagy, és ott kell folytatnod, ahol az utolsó részt félbeszakították. Az emberek pedig csak megrémülnek majd, ha valami változás vagy elszakadás következik be a filmben.

A rendező hozzáfűzte, hogy szem előtt tartott egy másik célt is:

A célom az volt, hogy valahogy készítsek egy filmet, ami más: filmrendezőként nekimenjek és azt mondjam „Hogy kezdjem ezt? Mit csinálnék, ha a semmiből kellene elkezdenem? Mit mutatnék meg? Kibontva még mit nem láttam?”. Nem csak az X-Men univerzumban, hanem általában a képregényfilmekben.

A filmet hazánkban 2017. március 2-án mutatják be, a rendezői székben pedig a 2013-as Farkas film rendezőjét, James Mangold-ot láthatjuk, aki egyben a film forgatókönyvét is szerezte. Állítólag most láthatjuk majd utoljára Hugh Jackman-t, mint Farkast. Még 2000-ben mutatták be Farkast a moziban, s Jackman a 17 év alatt számtalanszor eljátszotta a vad hőst, de ugyanez igaz Sir Patrick Steward-ra is, aki ugyancsak többször is magára öltötte X Professzor szerepét, csakhogy most csatlakozik hozzájuk Laura, X-23 (Dafne Keen), Caliban (Stephen Merchant), Donald Pierce (Boyd Holbrook) és Zander Rice (Richard E. Grant), aki a Transigen projekt vezetője egyben.

A napokban megjelent egy cikk a Logan-film hivatalos szinopszisáról is:

A közeli jövőben az öreg Logan mexikói határ közelében bujkál, miközben a betegeskedő X Professzorról gondoskodik. Logan próbál rejtve maradni a világ elől, de a fiatal mutáns érkezésével erről le kell tennie, ugyanis a lányt sötét erők üldözik.

A film története csak nagy vonalakban érinti az Old Man Logan képregényeket, amelyek szerzője a bevezetőben említett Mark Millar és Steve McNiven. Sajnos tényleg csak részben találkozhatunk majd a legendás képregényben olvasott szálakkal, hiszen több karakter joga is a Marvel Studios-nál van, ennek okán a Fox nem dolgozhatta fel jobban. Évekkel Az eljövendő múlt napjai után járunk, Farkast és X Professzort menekülni látjuk egy teljesen átalakult, apokaliptikus világban, ahol a mutánsok csaknem kihaltak. Farkasnak nem csak a gyengélkedő Professzorról, hanem a fiatal Lauráról is gondoskodnia kell, aki valamiképp kulcsa lehet egy jobb jövőnek.

dc-es-marvel-univerzum

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars családi Nap
Filmek

Októberben negyedszerre rendezik meg a Galaktikus Családi Napot

A The Force Alliance-Magyar Galaktikus Fan Klub ezúttal is elrepít minket a...

Disney+
Filmek

Hamarosan a Disney+ is leszámol a jelszómegosztással

Egy országban már idén elindítja a jelszómegosztás elleni védelmét a Disney+.

Disney+
Filmek

A Disney+ októberi megjelenései

Októberben ezeket a filmeket és sorozatokat mutatja be a Disney+.

James Gunn
Filmek

James Gunn megnevezett 3 karaktert, akik visszatérnek a DC Univerzumban

Teljes reboot nem lesz a DC Univerzum, mivel 3 korábbi karaktert is...