Főoldal Filmek Jeff Bridges visszatér a Disney Tron: Ares című folytatásában
Filmek

Jeff Bridges visszatér a Disney Tron: Ares című folytatásában

Visszatér a Tron-filmek korábbi sztárja, Jeff Bridges.

467
Tron: Ares
Forrás: Disney

A színész, aki 1982-ben a Disney úttörő Tron című filmjében játszott, majd visszatért Joseph Kosinski 2010-es, sokak szerint alulértékelt Tron: Örökség című folytatásában, most harmadszor is lehetőséget kap a bizonyításra. Este kaptuk a megerősítést, hogy a Tron: Ares című filmben is szerepelni fog. A franchise harmadik filmjét jövő ősszel mutatják be a mozikban.

Bridges csatlakozik a Jared Leto által vezetett szereplőgárdához, amelynek tagja még Greta Lee, Evan Peters, Hasan Minhaj, Jodie Turner-Smith, Arturo Castro, Cameron Monaghan és Gillian Anderson. A harmadik részt először 2015-ben törölték, majd két évvel később, 2017-ben ismét elővették, hogy azt a tervet is eldobják, míg végül 2023-ban a norvég rendezőnél talált megmentő kezekre a franchise. A filmes korábban olyan produkciókon dolgozott, mint például a Demóna: A sötétség úrnője, vagy A Karib-tenger kalózai: Salazar bosszúja. Az új film két írója Jesse Wigutow és Jack Thorne.

A Tron: Ares cselekményéről nagyon keveset tudni, mindössze egy pársoros összefoglalót kaptunk, hogy a film főszereplőjét alakító Leto“egy rendkívül kifinomult program, Ares szerepét játssza, akit a digitális világból a való világba küldenek egy veszélyes küldetésre, ami az emberiség első találkozását jelenti a mesterséges intelligenciával”.

Ez jelentős eltérést jelent az előző filmektől, amelyek szinte teljes egészében a Tron árkádjáték digitális világában, a The Grid nevű játékban játszódtak. A korábbi két részben mi mentünk bele a gépi kódba, most viszont fordítva, a gépek jönnek el. Az eredeti filmre leginkább az akkoriban még gyerekcipőben járó számítógépes képalkotás miatt emlékeznek, ami a Pixar későbbi úttörőjét, John Lassetert és sok mást is megihletett. Éveken át dolgoztak a folytatáson, többször félresöpörték, de 2010-ben elkészült a várva várt új rész, amely a maga nemében soha nem látott technológiai fejlődést hozott a digitális megfiatalítás terén. Korát abszolút megelőzte az eljárás, teljesen új arcot kapott a színész, és bár sokan kritizálták a jelenetet, hogy mennyire műhatást keltett a filmvásznon, maga a technológia kiemelkedő volt.

Bridges 2018 óta nem szerepelt nagyjátékfilmben, akkor a Húzós éjszaka az El Royale-ban című filmben vállalt szerepet, illetve a Living in the Future’s Past címmel egy dokumentumfilm narrátora volt. 2022-ben az FX gyártású A nagy öreg című sorozatában szerepelt, amiből azóta megrendelték a második évadot.

A Tron: Ares programkódját 2025. október 10-én tölthetjük be a mozikban.

tron legacy jeff bridges
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

1 Hozzászólás

Közelgő események

Még több a témában...

Tron: Ares
Filmek

Befejeződött a Tron: Ares forgatása

A film rendezője néhány kulisszák mögötti fotóval ünnepelte meg a Tron: Ares...

Tron: Ares
Filmek

Jared Leto jelmezben flangál a Tron: Ares forgatásán

A hivatalos kép után néhány forgatási videó a Tron: Ares munkálatairól.