Főoldal Filmek A Kártyavár és az Andor írója dolgozza át James Mangold forgatókönyvét az első jediről
Filmek

A Kártyavár és az Andor írója dolgozza át James Mangold forgatókönyvét az első jediről

Felcsillant a remény, hogy jó film készülhet A Jedik hajnaláról.

323
Star Wars

A Lucasfilm még 2023 tavaszán Londonban jelentette be, James Mangold filmet forgat az első jediről. A régóta várt messzi-messzi galaxisba tett kirándulásról eddig sokat nem osztottak meg, a napokban azonban kaptunk egy biztató jelentést, hogy egy lenyűgöző ajánlólevéllel rendelkező író érkezett.

A tavaly áprilisi Star Wars Celebration alatt Kathleen Kennedy bejelentette, hogy a Logan – Farkas és az Indiana Jones és a sors tárcsája rendezője, James Mangold irányításával filmet forgatnak az első jediről. A Star Wars: Dawn of the Jedi (magyarul a Star Wars: A Jedik hajnala) munkacímet kapta a projekt, bár még hosszú út áll a megvalósítás előtt, de egy nagy lépést tett, hogy filmre vigyék a történetet. A lista hosszú, hiszen az elmúlt években több projektet is bejelentett a Lucasfilm, ezekből eddig semmi nem lett, de talán most végre elkészül.

A The Hollywood Reporter adta hírül, hogy A Jedik hajnala írója a Kártyavár és az Andor forgatókönyvírója, Beau Willimon lesz, aki többek között A hatalom árnyékában és a The First című filmeket is jegyzi. A legbiztatóbb jel, hogy valami jó kisülhet a projektből, hiszen Willimon írta a kritikusok által elismert Disney+ Andor című sorozatának három epizódját, köztük a kiemelkedő Egy kiút van című részt, amelynek végén az Andy Serkis által alakított Kino Loy szívszorító és mára már ikonikussá vált mondata hallható: “Nem tudok úszni”.

A lap megjegyzi, hogy Mangold a tervek szerint azonnal nekikezd a filmnek, hogy leforgatta Bob Dylan életrajzi filmjét Timothée Chalamet főszereplésével A Complete Unknown címmel. A Star Wars-film után várhatóan a DC Studios másik nagy projektjén kezd dolgozni Mangold, ami a Swap Thing lesz.

A stúdió még nem jelentette be, hogy mikor fogják bemutatni a filmet, de a Star Wars: A Jedik hajnala legkorábban 2027-ben vagy 2028-ban kerülhet a mozikba.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

2 Hozzászólások

Közelgő események

Még több a témában...