Főoldal Filmek [SWCL23] Az utolsó Jedik után James Mangold Star Wars-filmje az első Jediről fog szólni
Filmek

[SWCL23] Az utolsó Jedik után James Mangold Star Wars-filmje az első Jediről fog szólni

Végre megismerhetjük a Jedik eredetéről szóló történetet is, és ezt James Mangold vezetésével tehetjük.

485
James Mangold

Az utolsó Jedik már lefektette a franchise sorsát, de úgy tűnik, hogy a Logan – Farkas és az Indiana Jones és a sors tárcsája rendezője, James Mangold a franchise-t az ellenkező irányba akarja vinni. A pénteki londoni Star Wars Celebration rendezvényen a Lucasfilm bejelentette, hogy Dave Filoni mellett James Mangold is filmet forgat a messzi-messzi galaxisban.

A mai bejelentéssel gyakorlatilag megerősítettek egy már régóta keringő pletykát. Konkrétan a rajongók megtudták, hogy Mangold egy olyan filmet fog rendezni, amely “az első Jediről szól a nagyon távoli múltban”.

Ez valószínűleg azt jelenti, hogy Mangold bepillantást enged a rajongóknak a Jedi vallás alapjaiba, amelyekre a korábbi filmekben már utaltak, de mélységében még soha nem tárták fel a Jedik eredetét. Ez egyben nagy változást jelent az elvárásokban Mangold számára, akiről eredetileg azt pletykálták, hogy egy Boba Fett-spinoff filmet fog írni.

Konkrét részleteket nem árultak el az új Star Wars-filmről, pusztán csak annyit tudunk a készülő filmről, hogy a Star Wars idővonalának egy nagyon korai pontjára kalauzol el minket. A bejelentés után a direktor úgy fogalmazott, hogy “egy hihetetlen történetet találtunk ki, amit az Erő hajnaláról mesélhetnénk el”. Mangold filmje a Jedik hajnalára fog koncentrálni.

A bejelentés egy kvázi trilógia részeként érkezik, amely nagynevű rendezők filmjeit foglalja magába, és mindegyiket ma jelentették be a panelen. Mangold története csatlakozik Dave Filoni filmjéhez, amely lezárja A mandalóri történetét és Filoni animációs projektjeiből megismert néhány történetet. Sharmeen Obaid-Chinoy fogja irányítani a franchise jövőjében játszódó filmet, ahol Rey Skywalker tanításait ismerhetjük meg, aki egykori tanítója, Luke Skywalker nyomdokaiba lépett, s megpróbálja kitanítani a Jedik egy új generációját.

ws star wars celebration 230407 012145
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Az akolitus
Sorozatok

Az akolitus hozta a Disney+ egyik legerősebb nyitányát

A 2024-es évben a Disney+ legerősebb premierjét produkálta Az akolitus.

Az akolitus
Sorozatkritikák

Az akolitus premier kritika

Az akolitusban végre a Sith-ek kapják a főszerepet, de megérte várni rá?

Az akolitus
Előzetesek

A titokzatos Sith nagyúr kap főszerepet Az akolitus új előzetesében

Az akolitus új előzetesében hallhatjuk és többet láthatunk a Sith mesterből.