Főoldal Előzetesek Az oroszlánkirály előzményfilmjének előzetesében Mufasa történetét mutatja be a Disney
Előzetesek

Az oroszlánkirály előzményfilmjének előzetesében Mufasa történetét mutatja be a Disney

A Disney bemutatta a Mufasa: Az oroszlánkirály előzetesét.

403

A Disney április elején a Las Vegas-i CinemaCon panelbeszélgetésén mutatta be a szakma nagyjainak az élőszereplős Az oroszlánkirály előzményfilmjének nagy előzetesét. Három héttel a zárt ajtós esemény után kiadta a film előzetesét. A 2019-es nagysikerű fotórealisztikus feldolgozás előzményfilmjében a fiatal Mufasa történetét ismerhetjük meg.

A Holdfény rendezője, Barry Jenkins a Mufasa: Az oroszlánkirály című filmjében a névadó oroszlán eredettörténetét tárja fel, bemutatva a gyermekkorát a testvérével, Zordonnal, aki a filmsorozat fő antagonistája lesz később. Aaron Pierre és Kelvin Harrison Jr. szinkronizálta a fiatal Mufasát és Zordont. James Earl Jones szólaltatta meg Mufasát az 1994-es eredeti filmben és a 2019-es feldolgozásban is. Jeremy Irons 1994-ben Zordon hangját kölcsönözte, míg 2019-ben Chiwetel Ejiofor volt hallható szinkronban.

Az előzetes azzal kezdődik, hogy Rafiki elmeséli Mufasa történetét Kiarának, Szimba és Nala lányának. Megtudjuk, hogy az oroszlán, akiből király lesz, valójában egy árva kölyök volt, egyedül kellett megbirkóznia a veszélyekkel, mígnem véletlenül találkozott egy másik fiatal oroszlánnal, Takával (akiből később Zordon lett).

Maga a trailer gyönyörűen mutatja be a világot, amely túlmutat Büszke Földén és a szavannák perzselő, kietlen pusztaságán. A lenti videóban felvételeket látunk a fiatal kisoroszlán gyerekkorából. Az ismerős helyszínek mellett sok újat kapunk, izgalmas aláfestő zenét, veszélyes és kalandos utazás vár Mufasára.

A Disney egyik legsikeresebb rajzfilmje volt az eredeti, 1994-es Oroszlánkirály. A film több mint 960 millió dolláros bevételt hozott világszerte, míg a 2019-es élőszereplős feldolgozás pedig 1,6 milliárd dollárt hozott a globális jegypénztáraknál.

A Mufasa: Az oroszlánkirály bemutatójára 2024. december 19-én kerül sor a magyar mozikban.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Mufasa: Az oroszlánkirály
Előzetesek

A Mufasa: Az oroszlánkirály előzetese magyar szinkronnal is elérhető

A Mufasa előzménytörténetét bemutató előzetes magyarul is elérhető.

CinemaCon Disney
Filmek

CinemaCon: A Walt Disney Studios bemutatója

Volt minden a Disney bemutatóján: majmok, szuperhősök, rajzfilmek, igaz történetek, borzongás.

Az oroszlánkirály
Filmek

A Disney megosztotta az első képet a kis Mufasáról

A nagy király történetét Rafiki fogja elmesélni nekünk.