x
Filmek

Colin Trevorrow ezzel a képpel búcsúzik a Jurassic World: Világuralom forgatásáról

Véget ért a Jurassic World: Világuralom forgatása.

Colin Trevorrow ezzel a képpel búcsúzik a Jurassic World: Világuralom forgatásáról
  • Publishednovember 7, 2020

Bár a Jurassic World: Világuralom forgatása a mai nappal véget ért, ahogy arról Colin Trevorrow beszámolt közösségi oldalán, a premierre nagyon sokat kell várnunk még. A bemutatóra bő másfél évet kell várnunk, miután az eredetileg jövő nyárra kitűzött bemutatót a Universal Pictures egy évvel eltolta a koronavírus-járvány miatt.

Enyhén szólva sem ment zökkenőmentesen a munka. Előbb a járvány miatt kellett félbe szakítani, de űrhajósi körülmények között végül folytatódhatott munka, de még így is többször le kellett állni a munkával. A pandémia után a Universal stúdió elsők között tért vissza forgatni, s mindezt a szigorú protokollnak köszönhetik. A stáb azt az utat választotta, hogy hermetikusan, egy buborékban forgattak, ami annyit jelent, hogy hónapokra elzárkózva dolgoztak a világtól. Eközben pedig több mint 40 ezer tesztet végeztek.

A trilógia befejező részét csaknem 18 hónapon keresztül filmezték az Egyesült Királyságban, de nyilvánvalóan az idő nagyobb részét nem a tényleges filmezéssel töltötték, de végül célt értek, s búcsút inthetnek a London mellett található Pinewood Studiosnak. A mai napon a rendező a következő képpel jelentette be a forgatás végét.

Az utóbbi időben több forgatási képet is megosztottak a munkálatokról, illetve a visszatérő karakterekről, amivel kapcsolatban sokan érdeklődtek. A trió visszatérésével kapcsolatban Colin Trevorrow úgy fogalmazott a Deadline-nak:

Nagyon sok érzelem, és nem vagyok biztos benne, hogy szavakba tudom foglalni ezt. Figyelemre méltó volt. A stáb és a színészek olyan rugalmasak voltak. A producerek éjjel-nappal dolgoztak, hogy a lehető legjobb legyen ez a film. Inspiráló volt.

Colin Trevorrow

A harmadik részben nemcsak az új franchise szereplői, köztük Chris Pratt és Bryce Dallas Howard karakterei térnek vissza az első két részből, hanem a Jurassic Park legendás alakjai is, Sam Neil, Laura Dern és Jeff Goldblum, miközben olyan új karaktereket ismerünk majd ebben a részben, mint Mamoudou Athie, valamint DeWanda Wise, és természetesen lesznek dinoszauruszok is – félelmetes új raptorok? A kiszivárgott forgatási képeken korábban már láttuk, hogy a befejező részben hó födte tájakra is ellátogatunk, ahol eddig még nem láttunk őshüllőket. Hogy az eredeti rész szereplői milyen szerepet játszanak a történetben, jó kérdés, de minden bizonnyal nem egy vendégszerepre ugranak be, annál jóval többet töltenek majd a képernyőn.

A Jurassic World: Világuralom csak 2022. július 10-én kerül a mozikba.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.