Főoldal Filmek Colin Trevorrow szerint kár volt folytatni a Jurassic Parkot
Filmek

Colin Trevorrow szerint kár volt folytatni a Jurassic Parkot

Nem kellett volna folytatni a klasszikus Jurassic Parkot.

510
Jurassic Park

A Jurassic Park-franchise bevételben idén átlépte 6 milliárd dollárt, de a Jurassic World: Világuralom rendezője, Colin Trevorrow szerint nem kellett volna folytatást készíteni az eredeti filmhez, amely átdolgozza a dinoszauruszok történetét egy szigeten. Bár ezt gondolja, de annyira még ő sem naiv, hogy a legújabb film valóban a franchise végét jelentse.

A Jurassic Park megjelenésekor Michael Crichton rosszul sikerült géntechnológiáról szóló regényének főbb elemeit vette alapul, és olyasmit hozott létre, amit a világ még soha nem látott. Crichton regénye alapján készült a Az elveszett világ – Jurassic Park 2. is, amiben Jeff Goldblum másodszor tért vissza Ian Malcolm szerepében. A történet a második szigeten játszódott, ahol a dinoszauruszok szabadon mászkálhattak. Csak az utolsó felvonás tért el a regénytől, amikor a T-Rex elszabadult San Diego utcáin, és gyakorlatilag elővetítette, hogy mi történik majd a Jurassic World: Világuralomban.

Colin Trevorrow azonban úgy gondolja, hogy a legújabb film más irányba tereli a történetet, minthogy csak a dinoszauruszokra koncentráljon, de az Empire kérdésére elismerte, hogy talán nem kellett volna feltétlenül elkészíteni a többi filmet.

Kifejezetten azért csináltam valami mást, mint a többi film, hogy megváltoztassam a franchise DNS-ét. Az előző öt film cselekménye a dinoszauruszokról szól. Ez egy olyan világban élő karakterekről szól, amelyben együtt élnek a dinoszauruszokkal. Ahhoz, hogy a franchise tovább tudjon lépni – mivel eleve nem lehetett volna csak egy Jurassic Parkot csinálni -, de ha már megcsináljuk, hogyan engedhetném meg, hogy egy olyan világban meséljenek történeteket, ahol dinoszauruszok léteznek, szemben azzal, hogy “itt egy újabb ok, amiért egy szigetre megyünk”.

Colin Trevorrow

Mint sok Jurassic Park-folytatással, a Jurassic World: Világuralom című filmmel szemben is különösen keményen fogalmaztak a kritikusok. A filmet az egész franchise legrosszabbra értékelték, ez azonban nem tudta megakadályozni, hogy az év egyik legnagyobb bevételt hozó filmje legyen, és a pandémia kezdete óta ez a második olyan film, amely átlépte az 1 milliárd dolláros bevételi határt.

Jurassic World: Világuralom
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Jurassic World: Bukott birodalom
BREAKINGFilmek

Scarlett Johansson szerint eszméletlen az új Jurassic-film forgatókönyve

A színésznő nagyon izgatott legújabb szerepével kapcsolatban.

Jurassic Park: Survival
Játékok

Készül az új túlélős Jurassic Park-játék

A Jurassic Park: Survival méltó módon bővítheti az eredeti park történetét.

Jurassic-World-Chaos-Theory
Előzetesek

Megérkezett a Jurassic World: Káoszelmélet első kedvcsinálója

Befutott a Jurassic World: Káoszelmélet legelső kedvcsinálója, melyben visszatérhetünk immár egy dinoszauruszok...