Főoldal Előzetesek Megérkezett a Jurassic World: Káoszelmélet első kedvcsinálója
Előzetesek

Megérkezett a Jurassic World: Káoszelmélet első kedvcsinálója

Befutott a Jurassic World: Káoszelmélet legelső kedvcsinálója, melyben visszatérhetünk immár egy dinoszauruszok uralta világba, ráadásul valószínűleg a hat nublari oldalán!

9.1k

Már nyár óta lehetett hallani pletykákat a Jurassic World: Káoszelméletről (Jurassic World: Chaos Theory), melyet nagy reményekkel várhatnak azok, akik szerették és követték elődjét, a Jurassic World: Krétakori tábort (Jurassic World: Camp Cretaceous). Utóbbi 2022 nyarán zárta be kapuit az ötödik évaddal, a mostani kedvcsináló alapján viszont immár egyértelmű, hogy az új animációs sorozat részben ennek a folytatásaként fogható fel. A Krétakori tábor meglepően nagy sikert aratott mind a kritikusok, mind a gyerekek, mind pedig a felnőtt rajongók körében, és bár voltak gyengébb szálai, abban a legtöbben egyetértenek, hogy a világépítést profin csinálta. 

A sorozatban hat gyerek, név szerint Darius, Kenji, Brooklynn, Ben, Yaz és Sammy viszontagságait követhettük nyomon, akik egy csodálatos nyári élménytábor ígéretével érkeztek a Nublar-szigetre, csakhogy az Indominus Rex felbukkanásával az önfeledt szórakozásból hamar túlélő kaland lett. A sorozat érdekessége, hogy párhuzamosan fut a filmek eseményeivel, sőt van, hogy konkrétan filmbéli jelenetet láthatunk új szemszögből. A hat nublari története végül ugyan szerencsésen zárult, de a sorozat utolsó jelenetsorai megalapoztak a folytatásnak, ugyanis az események beérték a Jurassic World: Bukott birodalom végének a történéseit, mikor is a dinók kiszabadultak a világunkba. 

A filmes vonalat tavaly a Jurassic World: Világuralom zárta több-kevesebb sikerrel, a Káoszelméletnek viszont újfent lehetősége lesz arra, hogy mélyebb magyarázatokkal szolgáljon, vagy csupán elhozza azt amit a filmtől is annyian vártak: a nagybetűs káosszal teli kalandokat. 

És bár egy akármilyen Jurassic–kedvcsináló elmaradhatatlan eleme általában egy T-rex, az igazi érdekesség most egyértelműen Darius (Paul-Mikél Williams) felbukkanása, aki immár fiatal felnőttként tér vissza az események sűrűjébe. Mellette elvileg egy Sidney nevű új karakter erősíti majd a főszereplők sorát. Ugyan a táborcsalád többi tagja egyelőre elmaradt, de elég furcsa lenne, ha egyáltalán nem térnének vissza, így azért számíthatunk rájuk, ahogy valószínűleg Bütyök (Bumpy), vagyis Ben dinója sem maradhat majd el teljesen. 

Jurassic World Chaos Theory 1
Forrás: NETFLIX/DREAMWORKS

Az új sorozatot ugyanaz a csapat készíti, az executive producerek továbbra is Steven Spielberg, Colin Trevorrow és Frank Marshall, a showrunnerek pedig Aaron Hammersley és Scott Kreamer. Utóbbi a következőket nyilatkozta

A Krétakori tábor életre keltése egy hihetetlen csodálatos élmény volt, és nem is lehetnénk izgatottabbak, hogy egy izgalmas, új fejezetbe vághatunk a Jurassic World: Káoszelmélettel.

A Jurassic World: Káoszelmélet elég tág lehetőségeket rejt magában ahhoz, hogy egy újabb remek sorozatot kapjunk, amit szerencsére már valamikor 2024-ben nézhetünk is a Netflixen.

Szerző
Kajtár Virág

A Transformers-szeretete hozta a WS csapatába. 2010 környékén ismerkedett meg az alakváltók világával, hála a Prime szériának, a lelkesedése pedig azóta is töretlen, legyen szó mozgóképről vagy figurákról. 2021-ben kezdett újságírással foglalkozni, jelenleg a Rebo.hu kreatív igazgatója és felelős szerkesztője is. Jelmondata: Soká éljen Starscream!

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Jurassic World: Bukott birodalom
BREAKINGFilmek

Scarlett Johansson szerint eszméletlen az új Jurassic-film forgatókönyve

A színésznő nagyon izgatott legújabb szerepével kapcsolatban.

Mahershala Ali
Filmek

Scarlett Johansson mellett Mahershala Ali is szerepelhet a Jurassic World folytatásában

A vámpírok helyett inkább a dinoszauruszokat választja Mahershala Ali?

Jurassic World: Bukott birodalom
Filmek

A Fűrész-filmek sztárja is csatlakozhat a következő Jurassic Worldhöz

Scarlett Johansson és Rupert Friend mellé most egy horrorfilmes legendát szemeltek ki.