x
Close


Közelgő események

Filmek

Matt Reeves és a stáb már csomagol, befejeződött a The Batman forgatása

Elkészültek a The Batman fényképezésével.

Matt Reeves és a stáb már csomagol, befejeződött a The Batman forgatása
  • PublishedMarch 13, 2021

Egy örökkévalóságnak tűnt kivárni a The Batman projektet. Több tényezővel is meg kellett küzdeniük. Előbb Ben Affleck csapott le a lehetőségre, hogy főszereplőként és rendezőként megfilmesíti a DC képregényvilág egyik leghíresebb karakterét. De nem jött össze neki, többször is aggasztó hír jelent meg a forgatókönyvről, majd előbb a rendezői teendőkről, végül pedig a főszerepről is letett.

Helyét A majmok bolygója franchise rendezője, Matt Reeves vette át, aki szó szerint kukába dobta az addigi terveket, s új alapokra helyezte a franchise jövőjét. Az eddigi beszámolók és koncepciók alapján megérte több évet várni erre a filmre, mert a beszámolók alapján úgy ismerhetjük meg a Sötét lovagot, mint még soha. Tavaly nyáron egy előzetest is kaptunk, majd több forgatási kép is megjelent. Noir-stílusban mesélik el Batman történetét, aki mindössze két éve járja Gotham utcáit a denevérjelmezben, és a detektív képességeit is megmutatja.

Rögös utat tudhat maga mögött a projekt, mert többször is le kellett állítani a forgatást. Ugyanakkor az elmúlt hónapokban olyan hírek jelentek meg, hogy a Warner Bros. jól halad a munkálatokkal, nem kellett megszakítani az ütemezést, és a kitűzött dátumra elkészülnek a filmmel. Több hír megjelent azzal kapcsolatban, hogy valamikor márciusban befejezik a munkát, hogy átadják a terepet egy másik DC projektnek (a The Flash fog beköltözni a londoni stúdióba). Ezt most Matt Reeves rendező közösségi oldalán jelentette be, hogy hivatalosan csomagolnak március 13-án, ennyi volt a forgatás.

Tegnap este a több ajándékot is szétosztottak a stábtagok között. A képeken szintén olvasható, hogy megcsinálták, és hatalmas köszönet jár mindenkinek az elmúlt egy év megfeszítő munkájáért.

A sötét lovag főszerepét Robert Pattinson kapta, akit sokan az Alkonyatból a vámpírral azonosítanak, de mások mellett a Golden Globe-nyertes Jeffrey Wright Gordon rendőrfőnök szerepében, a Macskanő Zoë Kravitz lett, a film egyik gonosztevőjét Paul Dano kelti életre, aki Rébusz szerepét kapta, Andy Serkis lesz Alfred, Colin Farrell Pingvinként mutatkozik be, az újonnan csatlakozó John Turturro pedig Carmine Falcone karakter szerepében lesz látható.

A filmet eredetileg nyáron mutatták volna be, ám a COVID miatt előbb őszre, majd 2022. március 4-ére csúsztatta a Warner Bros.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.