Wide Screen
Image default
Filmek

Matt Reeves noir hangulatú The Batman-filmet ígér

Matt Reeves rendező beszélt a The Batman projektről, annak hangulatáról és a várható premieréről, és persze a rengeteg gonosztevőről.

Matt Reeves rendező beszélt a The Batman projektről, annak hangulatáról és a várható premieréről, és persze a rengeteg gonosztevőről.

Már megszámolni sem tudjuk, hogy mi mindent megélt a The Batman, pedig még el sem készült, de már most többet cikkeztünk róla, mint bármely másik alkotásról. Előbb úgy volt, hogy Ben Affleckre bízzák a trilógiát, miután sokak szerint minden idők legjobb Sötét lovagját alakította a Batman Superman ellenben, de miután nem bírt a forgatókönyvvel, a Warner Bros. inkább A majmok bolygója franchise rendezőjét, Matt Reevest kérte fel a szkript megírására.

Reeves már tavaly megerősítette, hogy elkészült a forgatókönyvvel, amit átnyújtott a stúdiónak, így most már jöhet a régóta várt forgatás. A rendező minap arról beszélt, hogy a Batmant nemcsak noir stílusban kell elképzelnünk, hanem tekinthetünk úgy a karakterre, mint a világ legnagyobb nyomozójára.

Nagyon sok szempontból úgy néz ki a film, mint egy noir Batman. Remélem, hogy egy izgalmas és érzelmes történet lesz. Detektív módban láthatjuk benne Batmant, mint amit láttunk a korábbi filmekben. A képregényekben megvan ennek a története. Ő a világ legjobb detektíve, és ez nem igazán volt része azoknak a filmekben, amikben szerepelt. Szeretném, ha ez lenne az egyik, amin elindulunk, hogy nyomon kövessük a bűnözőket, és próbáljuk megoldani a bűncselekményeket, akkor ez lehetővé teszi ennek a karakternek, hogy olyan kreatív legyen, amennyire csak át tud alakulni.

Matt Reeves

A direktor elárulta azt is, hogy jelenleg csak The Batmanként hivatkoznak a projektre, de hogy milyen néven fogják bemutatni a mozikban, azt még nem tudja, így várhatóan ez csak egy projekt cím, s nem ezzel a névvel mutatják be két év múlva a mozikban. A The Hollywood Reporter újságírója azt is megtudta, hogy hamarosan szereplőválogatást tartanak, hogy mihamarabb elkezdődhessék a forgatás. Nincs kimondva, de így elég valószínű, hogy nem Ben Affleck nem fogja magára húzni a denevérruhát.

Egy galériára elegendő gonosztevőnk van. A szereplőválogatás hamarosan kezdődik. Elkezdjük összeállítani a harci tervünket.

A rendező az interjú során más pletykát is megerősített, köztük, hogy Deathstroke antagonistával szemben nem egy, hanem több gonosztevő ellen küzd majd Batman, de hogy kik lesznek ezek a gazemberek, arról nem beszélt, mint ahogy azt sem sikerült kihúzni Reevesből, hogy mikor mutatják be a filmet:

Még nem datáltuk a filmet. Nem szeretném kommentálni ezt, de úgy gondoljuk, hogy a film valamikor 2021-ben, késő ősszel vagy nyáron kerülhet mozikba. A Warner Bros. hihetetlenül támogatónak bizonyult, sok időt adott nekem, és olyan szenvedéllyel gondolnak erre a filmre, mint én teszem.

Végezetül Reeves megerősítette a Warner jelenlegi tervét, miszerint az Aquaman sikere után felhagy az univerzumépítéssel, s inkább az önálló alkotások kapnak nagyobb szerepet a jövőben.

A Warner abban hisz, hogy nem kell hatalmas terveket szövögetni, és azzal tervezni, hogyan fognak egymáshoz kapcsolódni. Meg kell próbálnunk jó filmet készíteni ezekkel a karakterekkel.

Érthető, hogy miért nem szeretnének univerzumot építeni, hiszen Az Igazság Ligája nem aratott túlzott sikert, a kritikusok szétszedték, a rajongók pedig Zack Snyder leváltása miatt bombázták a Warnert. Ellenben a Wonder Woman és az Aquaman produktumokkal, melyek ugyan önálló lábakon álltak, de mégis a legjövedelmezőbb szuperhősei a DC Moziverzumnak.

Még több a témában...

A WarnerMedia elnöke szerint 30M dollárnál jóval többe kerül bemutatni a Snyder Cutot

Kévés Bence Mihály

David Ayer a Suicide Squad egyik törölt jelentéről beszélt, amiről még egy megégett arcú Joker képet is posztolt

Kévés Bence Mihály

James Gunn elárulta, hogy melyik a kedvenc képregényfilmje, és nem A galaxis őrzői!

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat