Wide Screen
Image default
Filmek

Kreatív különbség miatt rúgták ki a Trónok harca készítőit az új Star Wars-trilógia éléről?

Egy friss hír szerint David Benioff és D.B. Weiss nemcsak önszántukból lépett vissza a messzi-messzi galaxisból, hanem a Lucasfilm kirúgta őket.

Egy friss hír szerint David Benioff és D.B. Weiss nemcsak önszántukból lépett vissza a messzi-messzi galaxisból, hanem a Lucasfilm kirúgta őket.

A hét elején robbantották a hírt, hogy a Trónok harca készítői visszalépnek a messzi-messzi galaxisból, s nem ők rendezik a Skywalker sagától független új trilógiát. A közlemények szerint a páros időhiány miatt mondta vissza a projektet, miután augusztusban egy 200 millió dolláros szerződést kötött a Netflixszel, melyben sorozatok és filmek rendezésével is megbízták őket. Azonban könnyen lehet, hogy ez csak egy ürügy volt, s a Lucasfilm és a rendezők között kreatív különbség kerekedett ki a Trónok harca botrányosra sikerült 8. évada után.

A Disney még 2018 elején jelentette be, hogy Benioff és Weiss teljesen új irányba viszi a történetet, ami független lesz a most ismert Skywalker családtól. Tavasszal a Star Wars Celebrationön Kathleen Kennedy még lelkesen nyilatkozott a showrunnerekről, akik Rian Johnsonnal közösen vitatják meg a franchise jövőjét. A Lucasfilm meglehetősen szűkszavú volt a projekttel kapcsolatban, még azt sem árulták el, hogy a 2022-re beígért új filmet ki készíti, most azonban a rendezők távozása óta az is kiderült, hogy ez a szál a KOTOR videojáték szériát dolgozta volna fel, az Első Jedi eredetét tárta volna fel.

Úgy tűnik, hogy a távozás mögött több van annál, mint időhiány, hiszen a Variety legújabb hírei szerint inkább a Lucasfilm rúgta ki a párost, mert nem nézték jó szemmel, hogy a Netflixszel közösen dolgoznak, ami veszélyeztette volna a messzi-messzi galaxis sorsát is. A jelentés szerint a probléma ott kezdődött, mikor Bob Iger a nyári találkozón kijelentette, hogy a Skywalker kora után az első filmet Benioff és Weiss készíti, ez pedig ellenkezett a Netflix akaratával, ahol szintén arra buzdították a párost, hogy a lehető legrövidebb időn belül kezdjék meg a munkát, hiszen óriási verseny kezd kialakulni a növekvő streamingszolgáltatók körében. (Hamarosan indul a Disney+ és a napokban az AT&T is bejelentette az HBO Max szolgáltatását.)

Egy másik ok, miszerint végül kirúgták őket, hogy a rendezők mindvégig azt hangsúlyozták, ha aláírnak egy filmre, akkor az ő teljes kreatív irányításuk alatt készítenek filmet, ami nem tetszett a Lucasfilmnek. Hasonló cipőben jártak, mint Josh Trank és Colin Trevorrow. Trevorrow a Jurassic World sikere után elszakadt a realitás talajától, s azt gondolta, majd ő elhozza a tökéletes befejezést a sagának, de még mielőtt dolgozni kezdett volna a filmen, a stúdió kirúgta. A botrányból talán Gareth Edwards jött ki legjobban, akit Tony Gilroy forgatókönyvíró váltott, s teljesen újraforgatta a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet harmadik felvonását, de ettől függetlenül Edwards megtarthatta rendezői szerepét az antológiafilm neve mellett. A leghangosabb kirúgást pedig Chris Miller és Phil Miller szenvedte el, akiket a Solo: Egy Star Wars-történet forgatása közben állítottak fel a székből. De az is ellenük szólt, hogy a Netflixszel párhozamosan dolgoztak volna a filmen, ami nem tetszett Kathleen Kennedynek.

De a lap írása arra is rávilágított, hogy a Trónok harcát ért támadásokat nem viselték jól a rendezők, és távozásuk valódi okát nem a Netflixszel kötött megállapodás jelentette, hanem a sorozat utolsó évadát ért rajongói felháborodás. Benioff és Weiss nehezen tűrte, hogy a rajongók kikezdték őket, és látva, hogy Az utolsó Jedik is milyen reakciót váltott ki a rajongókból, nem szeretettek volna hideget-meleget kapni a rajongótábortól.

Star Wars David Benioff D.B. Weiss

Még több a témában...

Hamarosan újabb Star Wars kötet érkezik a Szukits Könyvkiadótól

Fonyódi Dávid

Jon Favreau elárulta, hány részből áll a The Mandalorian S2

Kévés Bence Mihály

Megmutatták, hogy milyen volt a Ren lovagjai eredeti mesterének a fénykardja

Kévés Bence Mihály

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat