Főoldal Filmek A Zsivány Egyes eredetileg boldog befejezést kapott volna
Filmek

A Zsivány Egyes eredetileg boldog befejezést kapott volna

Két évvel a Zsivány Egyes munkálatai után is derülnek ki részletek a botrányoktól hangos film forgatásáról.

239
Zsivány Egyes

Két évvel a Zsivány Egyes munkálatai után is derülnek ki részletek a botrányoktól hangos film forgatásáról.

Gareth Edwards rendező és Gary Whitta forgatókönyv író első vázlata alapján a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet befejezése kevésbé sikerült annyira szomorú, ám a Disney és a Lucasfilm az eredeti elképzelést túl sötétnek gondolta, s Tony Gilroy ismert forgatókönyvíró pártfogásában sok más résszel együtt ezt is átdolgozták, mint ahogy egy teljesen új befejezést kapott a film, melyben még Darth Vader is fontos szerepet kapott.

A végső változatban a Lázadók ugyan diadalmaskodtak, ellopták a Darth Vader halálos fegyverének, a Halálcsillag tervrajzait, ami választ adott a sokat vitatott kérdésre is, hogy egy ilyen fejlett űrállomás tervezése során miként véthettek ekkora hibát. Azonban súlyos árakat fizettek a Lázadók, az öngyilkos akciót nem élték túl. A legfrissebb hírek szerint az első vázlatban kevésbé ért ennyire szomorú véget a történet.

Az Entertainment Weekly készített interjút Gary Whitta és Gareth Edwards rendezővel, akik elárulták, hogy a szkript első vázlataiban néhány Lázadó elmenekült a Scarif trópusi bolygóról, köztük a film főszereplói, Jyn Erso (Felicity Jones) és Cassian Andro (Diego Luna), csakhogy a Disney nem értett egyet ezzel a befejezéssel.

[penci_blockquote style=”style-1″ align=”none” author=”Gary Whitta”]Az eredeti elképzelés az volt, hogy mindenkinek meg kellene halnia. Ez az, amit mindig is szerettünk volna. De soha nem dolgoztuk ki, mert attól tartottunk, hogy a Disney és a Lucasfilm nem ad lehetőséget rá. A Disney úgy gondolhatta, hogy túl sötét egy Star Wars-filmnek vagy a brendjükhöz.[/penci_blockquote]

A rendezőnek azonban mégis sikerült rávennie a két stúdiót, hogy egy nemes cél érdekében áldozatokat kell hozni, amik erősebbé tehetik a történetet, hiszen így nagyobb súlya van tettüknek.

[penci_blockquote style=”style-2″ align=”none” author=”Gary Whitta”]Elmondtuk nekik, és úgy éreztük, hogy mindenkinek meg kell halnia. [A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy] és mindenki más azt mondta, hogy csináljuk meg. Végül megkaptuk azt a befejezést, amit akartunk.[/penci_blockquote]

Whitta azt is elárulta a lapnak, hogy az eredeti szkriptben mindenki elmenekült a Scarifről, ahol a Birodalom a terveket tartotta, ám Kaytoo egyik vázlatban sem élte túl az ütközetet, ő mindig meghalt a történetben.

Zsivány Egyes

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Klyo Ren
Filmek

Adam Drivert még mindig kísérti, hogy Kylo Ren megölte Han Solót Az ébredő Erőben

Sokan vitatják a pillanatot, amikor Kylo Ren megölte Han Solót.

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Daisy Ridley szerint a következő Star Wars nagyon más, mint amire számított

Daisy Ridley új Star Wars-filmje 15 évvel játszódik a Skywalker kora után.

Dave Filoni
BREAKINGFilmek

Dave Filoni lett a Lucasfilm kreatív igazgatója, ő felel a Star Wars jövőjéért, a filmekért és a sorozatokért

A rajongók legnagyobb örömére előléptetést kapott Dave Filoni, ő lett a Star...