Wide Screen
Image default
Filmek

A Zsivány Egyes eredetileg boldog befejezést kapott volna

Két évvel a Zsivány Egyes munkálatai után is derülnek ki részletek a botrányoktól hangos film forgatásáról.

Gareth Edwards rendező és Gary Whitta forgatókönyv író első vázlata alapján a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet befejezése kevésbé sikerült annyira szomorú, ám a Disney és a Lucasfilm az eredeti elképzelést túl sötétnek gondolta, s Tony Gilroy ismert forgatókönyvíró pártfogásában sok más résszel együtt ezt is átdolgozták, mint ahogy egy teljesen új befejezést kapott a film, melyben még Darth Vader is fontos szerepet kapott.

A végső változatban a Lázadók ugyan diadalmaskodtak, ellopták a Darth Vader halálos fegyverének, a Halálcsillag tervrajzait, ami választ adott a sokat vitatott kérdésre is, hogy egy ilyen fejlett űrállomás tervezése során miként véthettek ekkora hibát. Azonban súlyos árakat fizettek a Lázadók, az öngyilkos akciót nem élték túl. A legfrissebb hírek szerint az első vázlatban kevésbé ért ennyire szomorú véget a történet.

Az Entertainment Weekly készített interjút Gary Whitta és Gareth Edwards rendezővel, akik elárulták, hogy a szkript első vázlataiban néhány Lázadó elmenekült a Scarif trópusi bolygóról, köztük a film főszereplói, Jyn Erso (Felicity Jones) és Cassian Andro (Diego Luna), csakhogy a Disney nem értett egyet ezzel a befejezéssel.

Az eredeti elképzelés az volt, hogy mindenkinek meg kellene halnia. Ez az, amit mindig is szerettünk volna. De soha nem dolgoztuk ki, mert attól tartottunk, hogy a Disney és a Lucasfilm nem ad lehetőséget rá. A Disney úgy gondolhatta, hogy túl sötét egy Star Wars-filmnek vagy a brendjükhöz.

Gary Whitta

A rendezőnek azonban mégis sikerült rávennie a két stúdiót, hogy egy nemes cél érdekében áldozatokat kell hozni, amik erősebbé tehetik a történetet, hiszen így nagyobb súlya van tettüknek.

Elmondtuk nekik, és úgy éreztük, hogy mindenkinek meg kell halnia. [A Lucasfilm elnöke, Kathleen Kennedy] és mindenki más azt mondta, hogy csináljuk meg. Végül megkaptuk azt a befejezést, amit akartunk.

Gary Whitta

Whitta azt is elárulta a lapnak, hogy az eredeti szkriptben mindenki elmenekült a Scarifről, ahol a Birodalom a terveket tartotta, ám Kaytoo egyik vázlatban sem élte túl az ütközetet, ő mindig meghalt a történetben.

Zsivány Egyes

Még több a témában...

Új képeket mutattak be a Zsivány Egyes: Egy Star Wars történet spin-offhoz

Star Wars Hungary

Star Wars: Episode VIII párbeszéd látott napvilágot, amely a Jedik titkáról árulkodik

Kévés Bence Mihály

Te is ott lehetsz Chicagóban a Star Wars Celebration találkozón!

Kévés Bence Mihály

A weboldalon cookie-kat használunk, amik segítenek minket a lehető legjobb szolgáltatások nyújtásában. Weboldalunk további használatával jóváhagyja, hogy cookie-kat használjunk. Elfogad Tovább