x
Close


Közelgő események

BREAKING Filmek

BRÉKING: Colin Trevorrow otthagyta a Star Wars: Episode IX projektet

A Lucasfilm hivatalos közleményben tudatta, hogy kreatív különbségek miatt megváltak Colin Trevorrow rendezőtől.

BRÉKING: Colin Trevorrow otthagyta a Star Wars: Episode IX projektet
  • Publishedszeptember 6, 2017

A Lucasfilm hivatalos közleményben tudatta, hogy kreatív különbségek miatt megváltak Colin Trevorrow rendezőtől.

Nem sokkal éjfél után tett hivatalos bejelentést a Lucasfilm, miszerint Colin Trevorrow rendezőt kivették a Star Wars: Episode IX projektből. A stúdió a döntést azzal indokolta – elmondásuk szerint közös döntés született -, hogy nem voltak azonosak az elképzelések, ezért elválnak útjaik. Magyarán pont az történt, ami tavasszal már megtörtént a Lucasfilmmel, mikor kirúgták Phil Lord és Chris Miller rendezőket a Han Solo székéből.

A Lucasfilm mostani hivatalos közleményei is pont úgy szól, ahogy májusban:

A Lucasfilm és Colin Trevorrow közös megegyezés értelmében úgy döntött, hogy elválnak útjaik a Star Wars: Episode IX kapcsán. Colin egy csodálatos munkatárs volt a film kidolgozása során, de mindannyian arra a következtetésre jutottunk, hogy mások a projektre vonatkozó elképzeléseink. A legjobbakat kívánjuk Colinnak, és hamarosan még több információval jelentkezünk.

A pletykák azt sugallják, hogy ott romlott meg Trevorrow és a Lucasfilm házassága, mikor nyáron bemutatták a kritikusok által kikezdett The Book of Henry című filmet. A darabokra szedett film végül komolyabb nézőközönségre sem tudott szert tenni, ami komoly aggodalomra adott okot a stúdiónak. A The Hollywood Reporter szerint Kathleen Kennedy próbálta elkerülni az újabb blamázst, de miután több hiba is volt a forgatókönyvben, végül elkerülhetetlenné vált, hogy megváljanak a rendezőtől. Úgy hírlik a Lucasfilm leginkább azt kifogásolhatta Trevorrow forgatókönyvében, hogy sok volt benne az ismert és már korábban látott jelenetet, vagyis a történet másolta volna az eredeti trilógia befejező részét, és ez nem tetszett a stúdiónak. Ezért kérték fel Jack Thorne-t, hogy segítsen átírni a szkriptet, aki nem tudott közös nevezőre jutni a rendezővel, ezért megváltak tőle.

Jó kérdés, hogy ki veheti át a munkát, de legnagyobb esélye J.J. Abramsnek és Rian Johnsonnak van, akik az új trilógia hetedik és nyolcadik részét forgatták. J.J. Abrams korábban már utalt rá, hogy nagyon szívesen forgatna még egy részt, de játszik Johnson is, aki a hírek szerint már végzett is a nyolcadik résszel, szóval akár azonnal munkába is állhatna, hogy végleg lezárja a Skywalker saga-t.

A Star Wars 9. bemutatóját 2019. május 24-én tűzték ki.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.