Wide Screen
Image default
Filmek

Megvan, hogy mikor és mennyibe fog kerülni az HBO Max

Ma hajnalban a WarnerMedia megerősítette, hogy új streamingszolgáltatót indítanak HBO Max néven 2020 közepén.

Ma hajnalban a WarnerMedia megerősítette, hogy új streamingszolgáltatót indítanak HBO Max néven 2020 közepén.

Az AT&T tulajdonában lévő WarnerMedia vállalat ma hajnalban megerősített egy korábbi pletykát, miszerint hamarosan új streamingszolgáltatást indít az HBO kötelékében HBO Max néven. Az anyacég meglehetősen szűkszavú volt a bejelentés pillanatában, sokat nem kívántak elárulni a Zöld lámpás és az Strange Adventures exkluzív élőszereplős sorozatokról sem.

A Variety értesülései szerint a fogyasztók számára május közepén válik majd elérhetővé az HBO Max szolgáltatás. Nem aprózza el a dolgot, mert hírek szerint az első évben csaknem 1,5 és 2 milliárd dollárt fordítanak a streamingszolgáltatóra, de a jövőben sem vesznek vissza a pénzköltésből, mert évente 1 milliárd dollárt fordít majd a szolgáltatás fejlesztésére.

Annak érdekében pedig, hogy vonzó legyen a nézők számára az HBO Max, az AT&T azt találta ki, hogy az HBO előfizetői egyéb költségek nélkül élvezhetik majd a streamingszolgáltatás nyújtotta lehetőségeket. Okosan választottak nevet is, mert miközben a WarnerMedia termékei közül válogathatunk majd, az AT&T inkább az HBO címkét választotta, ami sokkal vonzóbb a közönségnek. Az ingyenes előfizetés pedig még ennél is okosabb húzás a szolgáltatás elterjesztésében. Ezen felül az Amerikában élők számára az AT&T TV szolgáltatással együtt HBO Max-ot is kapnak. Egyébként a szolgáltatás induló ára 15 dollár lesz (nagyjából 4500 Ft).

A telekommunikációs cég azt szeretné, ha 2025 végére a felhasználók száma 75 és 90 millió közzé lenne tehető, és ebből 50 milliót csak az Egyesült Államokból és Kanadából remélnek. Korábban olyan címeket jelentettek be az HBO Max-ra, mint a Dűne-sorozatot, aminek középpontjában a Bene Gesserit névre hallgató női csoport áll, a sorozat pilotját pedig az a Denis Villeneuve forgatja majd, aki a remake-élt is felel. De a DC képregények szerelmeseinek is kedvezni szeretnének, hiszen az elmúlt évtizedekből minden adaptáció elérhető lesz a felületen, beleértve a most bemutatott Joker-filmet is a közel 10 000 órányi egyéb más tartalom mellett.

Az elmúlt években megnőt a streamingszoláltatók iránt való kereslet, hiszen a Netflix után az Amazon, a 20th Century Fox és a Disney is saját szolgáltatást indított Amazone Prime, Hulu és Disney+ néven, és akkor még a világ második legnagyobb telefongyártó szolgáltatásáról, az Apple TV+-ról nem is beszéltünk.

Egyelőre nem tudni, hogy az indulás pillanatában mely országokban lesz elérhető az HBO Max, és hozzánk mikorra ér ide, de az HBO GO miatt csak remélni tudjuk, hogy nem váratják meg a hazai nézőket.

Még több a témában...

Michelle Williams és Oscar Isaac főszereplésével jön Ingmar Bergman klasszikusának remake-je

Vigh Martin

Disney-filmek reggeltől estig – tölts egy mesés napot az HBO-val!

Kévés Bence Mihály

ÉVADKRITIKA: Eltűnök a sötétben S01

Vigh Martin

Úgy tűnik, hogy Adblock kiegészítőt használsz, blokkolod a hirdetéseket.

Segítsd a munkánkat azzal, hogy engedélyezed a weboldalon megjelenő hirdetéseket.

Zárd be, ha nem szeretnél támogatni minket | Segítség? Kapcsolat