Főoldal Filmek Darth Maul eredetileg teljesen más szerepet kapott volna a Solo: Egy Star Wars-történetben
Filmek

Darth Maul eredetileg teljesen más szerepet kapott volna a Solo: Egy Star Wars-történetben

Sam Witwer hangot adott annak, hogy a Solo: Egy Star Wars-történet vendégszereplője eredetileg teljesen más szerepet kapott volna a filmben.

189
Darth Maul

Sam Witwer hangot adott annak, hogy a Solo: Egy Star Wars-történet vendégszereplője eredetileg teljesen más szerepet kapott volna a filmben.

Csakúgy mint a Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet, úgy a második antológiafilm, a Solo: Egy Star Wars-történet is zavaros vizeken jutott csak el a moziig, hiszen néhány héttel a forgatás befejezése előtt kirúgták Phil Lord és Chris Miller párost, helyükre pedig a rutinos Ron Howard ugrott be, aki a Lucasfilm teljes óhaját teljesítette, s mindezt a film jelentős újraforgatásával tudta csak elérni. A film elképesztően rosszul nyitott, amihez hozzátartozott a Lucasfilm pocsék marketingje is, hiszen bő három hónappal a bemutató előtt kezdték csak reklámozni a filmet, amit megfejeltek még egy Bosszúállók: Végtelen háború utáni premierre is, szóval amennyi hibát csak el lehetett követni, a Lucasfilm megtette.

A történet egyik legjobb pillanatát az utolsó képsorok tartogatták, amikor Darth Maul bejelentkezett. Sokan feleslegesnek gondolták a vendégszerepet, mindezt azzal indokolták, hogy ezzel az okos húzással próbáltak javítani a film helyzetén. Ha mindent félreteszünk, akkor ez az utolsó néhány másodperc borzalmasan izgalmas folytatást vezetett fel, ám mivel a Star Wars franchise legrosszabb teljesítményét tudja felmutatni a spin-off, le is mondhatunk a második részről.

A stúdió sem így tervezte, amikor Maul szerepe mellett szavaztak, amit most Sam Witwer – ezúttal az ő hangján szólalt meg Darth Maul – meg is erősített egy interjúban. A színész elmondta, hogy tudomása szerint a karakter eredetileg egészen más szerepet töltött volna be a filmben.

Mikor szerződést ajánlottak a szerepre, bizonyos dolgoknak meg kellett történniük. Volt egy újraforgatás, aminek azért kellett megtörténnie, mert a rajongók, mint én és Dave Filoni [A klónok háborúja és a Lázadók készítője] tudatni akartuk velük, hogy rengeteg olyan téma van, ami nem egyértelmű.

Nem akarom azt mondani, hogy amit [Peter] Serafinowicz csinált, az rossz [mert eredetileg az ő hangján szólalt meg Darth Maul a Star Wars I. rész – Baljós árnyakban], és csak hang alapján sem a Baljós árnyakból, sem a Lázadókból nem lett volna felismerhető a karakter. Teljesen más témára volt szükség. Az embereknek szükségük volt arra, hogy beazonosítsák a hangot, szóval ez történt valójában.

Rengeteg olyan dolog volt ebben a forgatókönyvben, ahol őrjöng, és csinál ezt-azt. Húszévesen még nem vagyok olyan idős, és semmivel nem törődöm, olyan dolgokat mondok, melyektől felbőszülnek az emberek, valamint a nemzeti híradásban olvasni lehet. De nem, már nem vagyok ilyen bolond.

Sam Witwer

Nagyon szerették volna kihúzni, hogy mi szerepelt az eredeti forgatókönyvben, Howard érkezésével mennyire írták át a történetet, de Witwer nem szeretett volna bajba kerülni, s inkább diplomatikus válasszal oldotta meg. Valószínűleg a Lucasfilm azzal számolt, hogy Han Solo népszerűségét kihasználva több részen keresztül mesélik majd a galaxis legendás történetét, amiben később Maul is becsatlakozott volna.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Star Wars: Skywalker kora
Filmek

Daisy Ridley szerint a következő Star Wars nagyon más, mint amire számított

Daisy Ridley új Star Wars-filmje 15 évvel játszódik a Skywalker kora után.

Dave Filoni
BREAKINGFilmek

Dave Filoni lett a Lucasfilm kreatív igazgatója, ő felel a Star Wars jövőjéért, a filmekért és a sorozatokért

A rajongók legnagyobb örömére előléptetést kapott Dave Filoni, ő lett a Star...

Taika Waititi
Filmek

Taika Waititi úgy fogalmazott, hogy “fel fogja b*szni az embereket” a Star Wars-filmje

Taika Waititi Star Wars-filmje vagy óriási siker lesz, vagy hatalmas bukta.

Kevin Feige
Filmek

Kevin Feige megerősítette, hogy a beígért Star Wars-filmje nem fog elkészülni

Egy bejelentett Star Wars-filmről biztosan le kell mondanunk.