Főoldal Filmek A Trónok harca készítői megerősítették, hogy nem áll szándékukban Star Wars-filmet készíteni már
Filmek

A Trónok harca készítői megerősítették, hogy nem áll szándékukban Star Wars-filmet készíteni már

James Mangold készít Star Wars-filmet az első jediről.

318
Knights of the Old Republic

A Trónok harca című sorozat két showrunnerje, David Benioff és Dan Weiss, valamint a Lucasfilm nem voltak egy hullámhosszon, ezért hosszú előkészítő után szakítottak. Mindenkit megleptek a bejelentéssel, hogy semmi nem lesz a filmből, most pedig arról kérdezték a készítőket, miért nem térnének vissza a stúdióhoz, hogy elkészítsék a filmet az első Jedikről, amit James Mangold fog.

A Lucasfilm 2018-ban jelentette be, hogy David Benioff és Dan Weiss egy új Star Wars-trilógiát terveznek az első jedikkel a főszerepben. A hír nagy izgalmat váltott ki a rajongók körében, de a duónak sosem sikerült elutaznia Westerosból a messzi-messzi galaxisba.

A duó meglehetősen szűkszavúan fogalmazott a készülő tervekről. Azt tudjuk korábbról, hogy 200 millió dolláros szerződést kötöttek a Netflix-szel; ebből eddig csak A 3-test-probléma valósult meg. A Games Radarnak nyilatkozva a párost arról kérdezték, hogy továbbra is szívesen dolgoznának-e a Lucasfilmmel a Star Wars-trilógián, vélhetően azután, amikor a Netflix-szel való jelenlegi szerződésüket kitöltik, s leszállítják a projekteket.

Nem, nem hiszem. Azt hiszem, ha van egy olyan franchise, ami már annyira jól bejáratott, mint a Star Wars vagy a James Bond, vagy ehhez hasonló, akkor szerintem kevesebb a mozgástér, amiben megpróbálsz elmesélni egy történetet. S azt hiszem, Dan [Weiss] és én azt megtanultuk, hogy sokkal szórakoztatóbb számunkra, ha valami újba kezdünk.

David Benioff

“Nyilvánvaló, hogy mi itt [az író] Cixin Liu munkája révén jövünk képbe, ő az, aki megalkotta ezeket a regényeket, meg minden, de mivel mi vagyunk azok, akik adaptáljuk őket, legalábbis az angol nyelvre” – majd folytatta a legújabb munkájával kapcsolatban. “Nagy rugalmasságunk van a történet szempontjából, amit el akarunk mesélni, és ez sokkal szórakoztatóbb számunkra, mint más területen.”

Az év elején Benioff végre fényt derített a trilógiájuk előzményeire, amikor azt mondta: “Meg akartuk csinálni az első jediről a filmet. Alapvetően arról szólt volna, hogyan jött létre a Jedi Rend, miért jött létre, az első fénykard…”.

A 2023-as londoni Star Wars Celebrationön Kathleen Kennedy, a Lucasfilm elnöke bejelentette, hogy a franchise múltját, jelenét és jövőjét három közelgő filmben dolgozzák fel a filmvásznon. James Mangold 25 000 évvel a múltba kalauzol majd minket, hogy elmesélje az első Jedik történetét. Dave Filoni eközben egy epikus crossover eseményt tervez, amely olyan tévésorozatok történeteit fogja össze, mint A Mandalóri és az Ahsoka, ami úgy hangzik, mint az Új Köztársaság történetének a lezárása. Végül pedig Sharmeen Obaid-Chinoy Új Jedi Rend című filmje, amely 15 évvel a Skywalker kora eseményei után játszódik, és amelyben Daisy Ridley visszatér Rey szerepében.

D.B. Weiss David Benioff
Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...