Főoldal Sorozatok A The Last of Us forgatási fotói szerint a sorozat pontosan olyan lesz, mint a játék
Sorozatok

A The Last of Us forgatási fotói szerint a sorozat pontosan olyan lesz, mint a játék

Mintha csak a játékban járnánk, kiváló munkát végeztek.

582
The Last of Us

Több forgatási kép is napvilágot látott már az HBO nagy költségvetésű The Last of Us sorozatadaptációjáról, de az új képek minden korábbinál jobb betekintést engednek, hogy milyen is lesz a sorozat atmoszférája. Elnézve a legfrissebb fotókat, a stúdió kiváló munkát végzett, mintha csak a játékban barangolnánk, annyira jól visszaadja a díszlet a bostoni karanténzónát.

A Naughty Dog videojátékát sokan a valaha volt legjobbjának kiáltották ki, és mára teljesen a popkultúra része lett. Az évek során szóba került egy mozifilm terve, azonban a stúdiót vezető és a játékot alkotó Neil Druckmann végül úgy döntött, hogy egy sorozatadaptáció jobban illene a játék történetéhez. A lehetőségre végül az HBO csapott le, Craig Mazin, a nagysikerű Csernobil című sorozat készítőjével.

Craig Mazin mellett Druckmann vezető producer szerepét tölti be, közösen adaptálták az első történetét sorozattá. Korábban megtudtuk, hogy horribilis összegből készül a sorozat, ami összesen tíz epizódot számlál majd. A történetet aligha kell bemutatnunk, már mindenki ismeri Joel Miller sztoriját, akit azzal bíznak meg, hogy az Ellie nevű tinédzsert csempéssze át a fertőzöttel feldúlt országon, Bostontól Seattle városba.

Év elején már kaptuk a hírt, hogy Az Úr sötét anyagai és a Trónok harca című sorozatokból ismerős Bella Ramsey kapta Ellie szerepét, míg a The Mandalorian sztárja, Pedro Pascal kapta Joel szerepét. Majd később az is kiderült, Merle Dandridge fogja életre kelteni a Marlene-t. A sorozatban Marlene a Tűzbogarak (Fireflies) vezetője, egy milíciacsoport, amely a katonai elnyomás ellen harcol, és ellenszert keres a vírus ellen. Mellette még másik két szinkronszínész csatlakozott a stábhoz. Murray Bartlett és Con O’Neil, előbbi egy Frank nevű valakit, míg O’Neil Billként csatlakozott. A videojátékban Jeffrey Pierce hangján szólt meg Tommy nagybácsi, de ebben a szerepében Gabriel Luna lesz látható, míg Pierce egy Perry nevű idegent játszik. Sarah Miller szerepét pedig Nico Parker, ő kelti majd életre Joel Miller lányát.

Az egyik rajongói oldal osztott meg felvételeket a forgatási helyszínről. A rajongók a díszletekbe kapnak bepillantást, és úgy néznek ki ezek a forgatási fotót, mintha egyenesen az eredeti videojátékból ragadták volna ki őket.

The Last of Us egy poszt-apokaliptikus világban játszódó videojáték. Két karakter kapcsolatára építették fel a teljes sztorit, a csempész Joel és a tizennégy éves Ellie barátságára. Ellie-ről később kiderült, hogy ő lehet a kulcs, hogy megfékezzék a halálos világjárványt, merthogy Ellie immúnis volt a fertőzésre. Joel-t felbérelték, hogy kicsempéssze Ellie-t a karantén zónából, miközben Joel rádöbbent, hogy a tinédzser lányhoz legalább annyira ragaszkodik, mint Ellie hozzá, így a túlélés reményében nekivágtak átszelni az Egyesült Államok vad és halálos államait. Az HBO adaptációja az első játék eseményeit fogja feldolgozni, a második rész eseményeit levegőben hagyják, ami jó alapja lehet majd a folytatásnak. A készítők ígérik, hogy hűek maradnak a történethez, illetve Ellie egyik legfontosabb tulajdonsága is szerepet kap majd a képernyőn.

Néhány napja megtudtuk, hogy leforgatták a pilot epizódot, de még messze van a munka vége, ugyanis korábbi beszámolók szerint akár egy évig is elhúzódhatnak a munkálatok a kanadai Calgary városban. Még nem kapott premierdátumot a sorozat, de valamikor 2022-ban érkezik.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Közelgő események

Még több a témában...

Harry Potter
Sorozatok

Rendezőt és showrunnert kapott az HBO Harry Potter sorozata

A Harry Potter-könyveket ezúttal sorozat formájában dolgozzák fel.

The Last of Us
Sorozatok

Rövidebb lesz a The Last of Us második évada

Craig Mazin meg is indokolta döntésüket.

The Last of Us
Sorozatok

Jeffrey Wright egykori karakterét alakítja az HBO The Last of Us 2. évadában

Újabb világsztárral bővült a The Last of Us szereplőgárdája.