Főoldal Sorozatok Marlene szinkronszínésze kelti életre a karaktert a The Last of Us sorozatadaptációjában
Sorozatok

Marlene szinkronszínésze kelti életre a karaktert a The Last of Us sorozatadaptációjában

Egy ismerős arcra bízták Marlene szerepét a készítők.

320
Marlene The Last of Us

Ahogy arról már pár napja beszámoltunk nektek, a nagysikerű The Last of Us című videojáték sorozatadaptációját nyár elején kezdik forgatni Kanadában, s előreláthatóan a munka egy évig fog tartani. A sorozat forgatókönyvén az a Craig Mazin dolgozik, akinek a Csernobil című sorozatot is köszönhetjük, illetve Neil Druckmann, a Naughty Dog videojáték-fejlesztő cég kreatív igazgatója is részt vesz a munkában.

Úgy egy évvel ezelőtt jelentette be az HBO, hogy a nagysikerű The Last of Us című videojátékból adaptációt készít, s sorozat formájában fogják elmesélni az első rész történéseit. Év elején már kaptuk a hírt, hogy Az Úr sötét anyagai és a Trónok harca című sorozatokból ismerős Bella Ramsey kapta Ellie szerepét, míg a The Mandalorian sztárja, Pedro Pascal kapta Joel szerepét. Majd később az is kiderült, hogy a Terminátor: Sötét végzet sztárja, Gabriel Luna fogja megformálni Joel testvérét, Tommyt a sorozatban, most pedig Marlene-t alakító színésznőről hullt le a lepel.

A The Hollywood Reporter beszámolójában kiderült, hogy az a Merle Dandridge fogja majd életre kelteni a karaktert, akit megszólaltatott mind a The Last of Us első részben, mind pedig a The Last of Us Part II visszaemlékezésében. A sorozatban Marlene a Tűzbogarak (Fireflies) vezetője, egy milíciacsoport, amely a katonai elnyomás ellen harcol, és ellenszert keres a vírus ellen a poszt-apokaliptikus világban játszódó játékban.

Tekintettel arra, hogy a sorozat első évada az első videojáték sztoriját fogja adaptálni a képernyőn, Marlene valószínűleg kulcsfontosságú szerepet kap a sorozatban, bár Neil Druckmann vezető producer korábban úgy fogalmazott, hogy a cselekmény néhány epizódban „nagyon eltérő majd” a játéktól.

Bár Dandridge videojátékos karaktereket játszott főként eddig, mégis jelentős tapasztalatra tett szert. Jelenleg az HBO Max gyártású a The Flight Attendant című sorozat társszereplője Kaley Cuoco főszereplő oldalán, és más tévés szerepekben is láttunk, mint például a The Night Shift, A Greenleaf család vagy a Murphy Brown. De talán sokkal fontosabb, hogy egy másik legendás videojátékban is feltűnt, az ő hangján szólalt meg Alyx Vance a Half-Life 2. részében.

The Last of Us egy poszt-apokaliptikus világban játszódó videojáték. Két karakter kapcsolatára építették fel a teljes sztorit, a csempész Joel és a tizennégy éves Ellie barátságára. Ellie-ről később kiderült, hogy ő lehet a kulcs, hogy megfékezzék a halálos világjárványt, merthogy Ellie immúnis volt a fertőzésre. Joel-t felbérelték, hogy kicsempéssze Ellie-t a karantén zónából, miközben Joel rádöbbent, hogy a tinédzser lányhoz legalább annyira ragaszkodik, mint Ellie hozzá, így a túlélés reményében nekivágtak átszelni az Egyesült Államok vad és halálos államait. Az HBO adaptációja az első játék eseményeit fogja feldolgozni, a második rész eseményeit levegőben hagyják, ami jó alapja lehet majd a folytatásnak. A készítők ígérik, hogy hűek maradnak a történethez, illetve Ellie egyik legfontosabb tulajdonsága is szerepet kap majd a képernyőn.

Szerző
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.

Szólj hozzá!

Budapest Comic Con

Közelgő események

Még több a témában...