Close


Közelgő események

Sorozatok

Craig Mazin megnyugtatta a rajongókat, hogy a The Last of Us HBO sorozata hű marad a játék történetéhez

Nem írják át a The Last of Us történetet, csak kiterjesztik.

Craig Mazin megnyugtatta a rajongókat, hogy a The Last of Us HBO sorozata hű marad a játék történetéhez
  • PublishedAugust 1, 2020

Még év elején jelentették be, hogy a The Last of Us című videojátékot az HBO adaptálja a nagysikerű Csernobil-sorozat készítőjével. Nem sokat tudni az élőszereplős sorozatról, de adaptáció révén többekben felmerült a kérdés, hogy narratíva szempontjából mennyire fognak ragaszkodni a játék sztorijához. Nos, Craig Mazin társszerző elárulta, hogy nem fogják átírni a sztorit, mindössze kibővítik majd.

A PlayStation egyik legnagyobb címét még 2013-ban mutatták be PlayStation 3 konzolra. A játék hatalmas sláger volt a rajongók és a kritikusok körében is, és sokak szerint a valaha volt egyik legjobb videojátékát készítette a Naughty Dog fejlesztői csapata. A sikert meglovagolva nyár elején jött a The Last of Us Part II, amit tesztünkben mi is az egekbe magasztaltunk. A kritikusok egyöntetűen az év játékának titulálták a folytatást, ami narratívában, játékmenetben és grafikában is felülmúlta az elmúlt évtized alkotásait. A siker nem maradt el, hetekig tartotta az eladási listát, Angliában az egyik leggyorsabban fogyó játék lett, jobban nem is alapozhattak volna meg a sorozat előtt.

Az HBO nem bízza a véletlenre. Miután Mazin megmutatta, hogy mire képes, a stúdió teljes egészében rábízta a sorozatot, de a készítők névsorát erősíti Neil Druckmann is, aki történetesen a sorozat rendezője. A BBC Radio készített interjút Mazin rendezővel, akit a sztoriról faggattak.

Úgy vélem, hogy a rajongók valami oknál fogva aggódnak, amikor a tulajdonjog valaki máshoz kerül, vagy meg fogják változtatni, de azok az emberek nem teljesen értik ezt. Ebben az esetben azzal a sráccal fogom ezt csinálni, aki megalkotta a sorozatot, szóval a változtatások, amiket csinálni fogunk, azt a célt fogják szolgálni, hogy kibővítsük a dolgokat, nem pedig visszavonni azokat, hanem inkább növeljük.

Craig Mazin

A The Last of Us egy poszt-apokaliptikus világban játszódó videojáték. Két karakter kapcsolatára építették fel a teljes sztorit, a csempész Joel és a tizennégy éves Ellie barátságára. Ellie-ről később kiderült, hogy ő lehet a kulcs, hogy megfékezzék a halálos világjárványt, merthogy Ellie immunis volt a fertőzésre. Joel-t felbérelték, hogy kicsempéssze Ellie-t a karantén zónából, miközben Joel rádöbbent, hogy a tinédzser lányhoz legalább annyira ragaszkodik, mint Ellie hozzá, így túlélés reményében nekivágtak átszelni az Egyesült Államok vad és halálos államait. Az HBO adaptációja az első játék eseményeit fogja feldolgozni, a második rész eseményeit levegőben hagyják, ami jó alapja lehet majd a folytatásnak.

Written By
Kévés Bence Mihály

A filmek és sorozatok varázslatos világába csöppentem, és az élet túl rövid ahhoz, hogy rossz filmeket nézzünk.