x
Sorozatok

A The Last of Us sorozat írója ígéri, hogy Ellie legfontosabb tulajdonsága megmarad az HBO feldolgozásában is

A héten jelentették be, hogy nem film, hanem sorozat készül a The Last of Us című videojátékból, ami megőrzi Ellie tulajdonságát is.

A The Last of Us sorozat írója ígéri, hogy Ellie legfontosabb tulajdonsága megmarad az HBO feldolgozásában is
  • Publishedmárcius 7, 2020

A héten jelentették be, hogy nem film, hanem sorozat készül a The Last of Us című videojátékból, ami megőrzi Ellie tulajdonságát is.

Eredeti tervek szerint egy filmmel dolgozták volna fel a világ egyik legjobb videojátékát, a Sony The Last of Us címét, ám dobták a tervet, s az HBO inkább egy sorozat készít, nem is akárkivel az élén, a nagysikerű Csenobil-sorozat alkotójával, Craig Mazin íróval a fedélzetén.

Miután bejelentették a sorozatot, az internetet elárasztották a kérdések, hogy vajon Ellie leszbikus tulajdonságát meghagyják-e a sorozatban, vagy eltörlik a főszereplő legfontosabb tulajdonságát. Mazin válaszolt azokra a kérdésekre Twitteren, hogy a főszereplő szexualitását meghagyják-e a sorozatban majd, vagy dobják Ellie leszbikusságát.

Ám Mazin több kérdést is megválaszolt, hogy nem a fellegekbe beszél, garantálják, hogy meghagyják ezt a tulajdonságot:

Ezután egy másik bejegyzésben viccesen valaki arra kérte a rajongókat, hogy tegyék el bizonyítékként, ha nem így lenne, amire Mazin szintén válaszolt, hogy nagyon helyes, korrekt hozzáállás.

Először akkor erősítették meg, hogy Ellie meleg a játékban, mikor megjelent a Left Behind című DLC a játékhoz, melyben a főszereplő egy visszaemlékezésben megcsókolta Riley barátnőjét. A készítők olyannyira fontosnak tartják Ellie szexuális beállítottságát, hogy fontos szerepet játszik majd a hamarosan megjelenő The Last of Us Part II folytatásban is, így érthető, hogy a rajongók miért voltak annyira kíváncsiak az adaptációra.

The Last of Us

Hallery Gross társszerző 2018-ban egy interjúban Ellie szexualitásáról beszélt:

Ellie melegnek született. Ez csak ő, és felfedezni, hogy ki ő tinédzserként és felnőttként, nem lenne megtisztelő a karakterére nézve, ha rejtegetné önmagát. Teljes karakterként akarunk foglalkozni vele.

Hallery Gross

Majd ezután a E3 2018-as előadásán a The Last of Us Part II előzetese azzal nyitott, hogy Ellie megcsókolta Dina nevű új karaktert. Nem sokat tudunk arról, hogy hogyan alakul majd a karakterek viszonya a második részben, ám mivel Dina szerint Ellie jobb eséllyel indul vele, mint a baráti társaságból a fiúkkal, valószínűleg ez azt jelenti, hogy szerelmes párként fogják ábrázolni a karaktereket.

A The Last of Us Part II videojáték május 29-én jelenik meg PlayStation 4-re.

Written By
Kévés Bence Mihály

Rajongásom a filmek után igazán a 2000-es évek elején kezdődött, ami 2016-tól tartalomgyártásban és kritikaírásban nyilvánul meg a Wide Screen oldalon.